نقش عوامل سازمانی در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان با رویکرد مدل پذیرش فناوری
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 131
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SMSN-14-54_009
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403
چکیده مقاله:
برنامه ریزی منابع سازمان یکی از دستاوردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده که فرآیندهای مدیریتی، کسب و کار درون و برون سازمانی را یکپارچه می سازد. سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان عمدتا سیستم های پیچیده و پر هزینه ای بوده و پیاده سازی آنها ریسک بالایی را متوجه سازمان ها می کند. از این رو شناخت و توجه به عوامل موثر بر کاهش ریسک پیاده سازی، بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر، با بررسی عوامل سازمانی مانند فرهنگ یادگیری سازمانی، حمایت مدیریت سازمان، آموزش کارکنان و اشتراک گذاری دانش، به تبیین تاثیر این عوامل در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان پرداخته است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده توصیفی، پیمایشی می باشد. در این پژوهش با بهره گیری از مدل پذیرش فناوری، ابتدا مدل مفهومی پژوهش با استفاده از مبانی نظری و سپس فرضیه ها ارائه و در مرحله بعدی، سنجش از طریق طراحی و تکمیل پرسشنامه انجام و پس از آن، تحلیل داده ها از طریق کمترین مربعات جزئی و نرم افزار Smart Pls۲ صورت پذیرفت. جامعه آماری از کارکنان، اساتید و دانشجویان دانشگاه ها انتخاب گردیده است. بر اساس یافته های پژوهش بجز اشتراک گذاری دانش، تاثیر آموزش، حمایت مدیر ارشد و فرهنگ سازمانی در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان تایید گردید. نتیجه این تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت عوامل سازمانی بر پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان می باشد.
کلیدواژه ها:
" ، برنامه ریزی منابع سازمانی" ، مدل پذیرش فناوری" ، ، " ، به اشتراک گذاری دانش" ، ، " ، فرهنگ سازمانی" ، حمایت مدیریت ارشد" ، ، " ، آموزش کارکنان"
نویسندگان
محمد ملکی نیا
دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
سیدحسین خادم
دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات-کسب و کار هوشمند از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
رخساره مبرهن
دکتری تکنولوژی اطلاعات، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه دانش البرز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :