نسل جدید تکنولوژی های توالی یابی و چشم اندازهای آینده توالی یابی ژنوم حیوانات اهلی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم شجاعی

دانشجوی دکتری تخصصی اصلاح نژاد دام (ژنتیک مولکولی)، دانشکده کشاورزی، د

مجتبی طهمورث پور

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در سال های اخیر، ژنوم حیوانات اهلی چون مرغ، گاو، گوسفند و اسب بطور جزئی و یا کامل مورد توالی یابی و چیدمان قرار گرفته است. چیدمان توالی ها یا نواحی های مورد نظر از ژنوم یک حیوان خاص در تحقیقات کشاورزی جهت انجام مقایسات ژنتیکی میان حیوانات با عملکرد های متفاوت دارای اهمیت ویژه ای می باشد. با پیشرفت تکنولوژی های نسل جدید توالی یابی NGS ژن ها و نواحی های کروموزومی که در برابر اثرات محیطی ناپایدارترند قابل شناسایی و تشخیص خواهند بود. هدف برتر آن پاسخ به سوالاتی از قبیل، چگونگی پاسخ حیوانات به مدل های مختلف محیطی مثل اثرات تغذیه در سطح مولکولی و سلولی می باشد. و با آشکار شدن اهمیت ژن ها و اثرات متقابل ژن ها و محیط، سرعت بهبود ژنتیکی نیز افزایش خواهد یافت و این واضح و روشن است که تکنولوژی های NGS قادر خواهند بود که دانشمندان علوم دامی را در افزایش راندمان و کاهش هزینه های تولید و پیشگیری بهتر بیماری های عفونی یاری دهند. در این مقاله، اوضاع رایج توالی یابی برای چندین گونه حیوانات اهلی مورد توالی یابی شده مورد بازنگیری قرار گرفته است و اختلاف چهارچوب های مورد استفاده برای توالی یابی ژنوم، ابزارهای در دسترس برای نقشه یابی توالی های ژنوم و چندین کاربرد نسل جدید توالی یابی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

حیوانات اهلی، ژنوم، نسل جدید توالی یابی، بهبود ژنتیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.