بررسی نواحی پروموتوری ژن های RLM1 و RLM3 مقاوم به بیماری ساقسیاه جنس براسیکا در گیاه مدل آرابیدوپسیس تالیانا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا محمدجانی اسرمی

پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و

حمید نجفی زرینی

گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی سا

حمیدرضا هاشمی پطرودی

پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و

چکیده

پاتوژنها باعث کاهش چشمگیر عملکرد محصولات زراعی شده و زیان اقتصادی کلانی را تحمیل میکند. قارچ عامل ساق سیاه Leptosphaeria maculans یکی از بیماریهای مهم جنس براسیکا بوده که منجر به خسارتهای اقتصادی مهمی در اروپا، استرالیا و آمریکای شمالی شده است. تولید و استفاده از ارقام مقاوم یکی از راهکارهای اصلی و عملی کنترل بیماریها در گیاهان زراعی و کاهش خسارات ناشی از آنها است. هدف از این تحقیق بررسی نواحی پروموتوری ژنهای RLM1 و RLM3 مقاوم به بیماری ساقسیاه متعلق به کلاس پروتئینی NBS-LRR می باشد. بدین منظور با استفاده از بدین منظور با استفاده از پایگاه اطلاعاتی NCBI و Tair نواحی پروموتوری این ژنها شناسایی، و 3000 نوکلئوتید از توالی فرودست ناحیه شروع رونویسی TSS انتخاب گردید، سپس عناصر اختصاصی این توالیها توسط سایت ، سپس عناصر اختصاصی این توالیها توسط سایت PLACE مورد بررسی قرار گرفت. به نظر میرسد ارزیابی نواحی سیس از ناحیه پروموتر ژنهای درگیر در تامین واکنش گیاه در پاسخ به تنش های زنده بتواند الگوی موثری را در طراحی پروموتورهای مورد نیاز برای تراریزش گیاهان در ایجاد مقاومت در برابر پاتوژنها فراهم نماید. مطالعه حاضر به ارایه و معرفی این عناصر خواهد پرداخت.

کلیدواژه ها

ساقسیاه ، NBS- LRR ، پروموتور، عناصر سیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.