نقش خاندان چهره نگار درتاریخچه عکاسی شیراز
- سال انتشار: 1403
- کد COI اختصاصی: null
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 479
نویسندگان
نویسنده ماله
چکیده
شیراز به عنوان مرکز ایالت فارس در راه ارتباطی جنوب و کرانه های خلیج فارس با مرکز، نقش دیرینه و پررنگی داشته است. پس از ورود نخستین دوربین های عکاسی که از راه دریا به بندر بوشهر توسط سرکنسول هلند وارد شد ، نخستین گام ها برای راه اندازی عکاسخانه های ایران از بوشهر که به عنوان یکی از شهر های بندری ایالت فارس در آن دوران بود آغاز گشت و پس از آن عکاسی در شیراز تواسط میرزا حسن عکاس باشی رواج و توسعه یافت . میرزا حسن عکاس باشی در سال 1278 خورشیدی، نخستین عکاسخانه عمومی را در پشت بازار وکیل (طاق اسکرو) بنیان نهاد. پس از وی برادرانش میرزا محمد رضا، میرزا محمد رحیم و فرزند ارشدش میرزا حبیب الله خان راه او را دنبال کردند. باید گفت در عصری که دانش عکاسی به عنوان هنر و ابزاری جدید به دلیل نو بودن و محدودیبودن به دربار در پایین ترین سطح خود در جامعه ایران قرار داشت، خاندان چهره نگار به شیوه کاملا علمی عکاسی می کردند و به واسطه تسلط به زبان انگلیسی از علم روز دنیا بهره مند بودند .کلیدواژه ها
تاریخ عکاسی شیراز- چهره نگار – شیراز- عکاسی شیرازاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.