شناسایی و بررسی پروتئین های آرگونات موجود در پروتئوم لوبیا Phaseolus vulgaris

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن شمسی فرد

دانشجویان کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه کردستان

خالد میرزایی

دانشجویان کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه کردستان

بهمن بهرام نژاد

استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه کردستان

چکیده

پروتئین های آرگونات به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از تمام small RNA های شناخته شده می باشند که فعالیت برشی اندونکلئولیتیکی، برای بسیاری از آنها ثابت شده است.گیاه لوبیا یکی از چندین گیاهی می باشد که اخیرا تعیین توالی شده است و اطلاعات مربوط به ژنوم آن در دسترس می باشد، از این رو گزینه ی مناسبی برای اغلب تحقیقات بیوانفورماتیکی می باشد. هدف از این تحقیق مطالعه بیوانفورماتیکی پروتئین های آرگونات موجود در گیاه لوبیا با استفاده از ابزارها و روش های بیوانفورماتیکی می باشد. ابتدا توالی های آمینواسیدی پروتئین های آرگونات گیاه لوبیا و آرابیدوپسیس از پایگاه اطلاعاتی مورد نظر دریافت شد، سپس با استفاده از نرم افزار clustalW همردیفی توالی های صورت گرفت، در ادامه با استفاده از نرم افزار boxshade نواحی حفظ شده این توالی ها به صورت ملموس تر نشان داده شد. سپس دامنه ها ، درخت فیلوژنی و ساختار سه بعدی برخی از این پروتئین ها مشخص شد و در انتها با استفاده از نرم افزارclc main workbench بررسی های بیشتری روی این پروتئین ها انجام شد. این تحقیق نشان داد که لوبیا دارای 16 پروتئین آرگونات می باشد ، پروتئین های آرگونات موجود در گیاه لوبیا به طور کلی دارای سه دامنه اصلی به نام های MID ،PAZ و PIWI می باشند و این پروتئین ها هنگام رسم درخت فیلوژنی در سه دسته مجزا قرار می گیرند که نشان از حفظ شدگی این پروتئین ها در گونه های مختلف گیاهی می باشد.

کلیدواژه ها

پروتئین های آرگونات ، لوبیا ، بیوانفورماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.