طراحی بیوسنسور میکروبی تشخیص آفلا توکسین M1 بر پایه باکتری بیولومینسانس V.fischeri
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3020
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه شیمی و زیست شناسی، دانشکده علوم،
استادگروه شیمی ، گروه بیوتکنولوژی سلولی ومولکولی وبیو مولکولی ، پژو
دانشیار گروه زیس تشناسی، گروه بیوتکنولوژی سلولی ومولکولی وبیو مولکو
دانشیارگروه شیمی ، گروه بیوتکنولوژی سلولی ومولکولی وبیو مولکولی ، پ
چکیده
آلودگی محیط زیست یکی از مشکلات عمده ی جهان است که صنایع غذایی ونوشیدنی ها راتحت شعاع قرار داده است وارزیابی سطوح الودگی برای سلامتی جامعه امری حیاتی است . استفاده از بیوسنسور ها کاربرد روز افزونی در صنایع جهانی پردا زش غذا دارد . بیوسنسور میکروبی بیو لومینسانس، به عنوان ابزارسریع، حساس و دقیق تا حد میکرو برای تشخیص وسنجش آلاینده های محیطی(سموم زیستی، آفت کش ها، فلزات سنگین و ....) دارای کاربری است . در مطالعه حاضراز باکتری بیو لومینسانس ویبریو فیشری 11177 - Vibrio fischeri- NRRL B جهت سنجش کمی آفلا توکسین 1M استفاده شده است . ابتدا نمودارتغییر شدت نشر نور همگام با رشد باکتری جهت تعیین زمان بهینه بکارگیری آن جهت بیوسنسور مشخص شد. تحقیقات نشان داد که بازه زمانی رشد باکتری 30 ساعت است وکشت 14 - 12 ساعت با ماکزیمم نشر نوری لومینسانس برای طراحی بیوسنسورویبریوفیشری v.fischeri مناسب است. با توجه به اطلاعات بدست آمده،آزمایشی برای تعیین میزان دوز پاسخ دهی باکتری نسبت به غلظت های مختلف آنالیت طراحی شد. اثر مهارشدگی محلول آفلاتوکسین در محدوده غلظتی ppt(ng/ml) 0/008 تا ppt 0/2 بر شدت نشر نور لومینسانس باکتری فوق بررسی شد. در صد مهار شدگی محلول آفلا توکسین 1M درکمترین غلظت درزمان 5 ، 10 و 15 دقیقه به ترتیب 8 ، 10 ، 12 در صدتعیین شد.کلیدواژه ها
بیولومینسانس ، v.fischeri ، بیوسنسور میکروبی، کیت تشخیصیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.