بررسی زیست پالایش خاکهای آلوده به گازوئیل توسط باکتریهای بومی شهر همدان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
- کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 681
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگیهای محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد
استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان، گروه زیست شناسی، همدان،ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، گروه میکروبیولوژی، همدان
چکیده
گازوئیل یکی از متداولترین ترکیبات نفتی است، که میتواند موجب آلودگی خاک شود. زیست پالایی، فنآوری جدید برای پاکسازی خاک است. برخی از میکروارگانیسمها قابلیت زیست پالائی سوخت دیزل را دارا میباشند. این پژوهش با هدف دستیابی به میکروارگانیسم های بومی، با قدرت بالای تجزیه زیستی گازوئیل در شرایط آب و هوایی شهر همدان انجام شد. بدین منظور خاکهای آلوده به گازوئیل از 10 منطقه مختلف شهر همدان جمعآوری و باکتریهای آنها جداسازی شد. توانایی هر دسته از در تجزیه و مصرف گازوئیل در محیط کشت MSM و غلظتهای مختلف آلاینده 3 ، 1 ، 0/5 ، 0/1 درصد به منظور رشد باکتریها بررسی شد. اندازهگیری کدورت نمونهها از طریق طیف سنجی در طول موج nm 600 مورد بررسی قرار گرفت و نتایج از طریق آزمون آماری آنالیز واریانس دو جانبه 0/05 ≤ p با هم مقایسه گردید. با توجه به نتایج بدست آمده 10 جنس مختلف باکتری 10 - 1 DDB در خاکهای آلوده به گازوئیل در شهر همدان یافت شد. سه جنس از باکتریها 4-2 DDB در غلظت 1 درصد آلاینده قادر به رشد بودند، اما دو جنس آنها 4-3 DDB در غلظت های بالاتر نیز قادر به رشد بودند که یکی از آنها DDB4 بالاترین نرخ رشد را نشان داد و به عنوان بهترین شاخص مصرف کننده گازوئیل در خاکهای شهر همدان انتخاب شد. باکتری فوق با استفاده از آزمایشات مندرج در دستورالعمل های برگی، شناسائی و بعنوان Pseudomonas aerogenesis گزارش گردید.کلیدواژه ها
زیست پالائی، گازوئیل، باکتری ، Pseudomonas aerogenesis همدانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.