بررسی تغییرات پروتئینی در برگ و ریشه sorghum bicolor var. speed feed تحت تنش آللوپاتی حاصل از پوسانده برگ اکالیپتوس E.camadulensis L. با استفاده از الکتروفورز پروتئین در ژل اکریل آمید در سیستم ناپیوسته الکتروفورز SDS-PAGE

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود درویش خضری

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان، ایران

مریم نیاکان

گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان، ایران

علی برزگر

گروه کشاورزی دانشگاه مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ساری،ایران

علیرضا ایرانبخش

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد، علی آباد، ایران

چکیده

آللوپاتی ،یکی از تنش های محیطی است که رشد و متابولیسم گیاهان را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد . به نظر میرسد گیاهان با مکانیسم های پیچیده ای در سطح کل گیاه، سطح سلولی و یا مولکولی به تنش پاسخ می دهند. از جمله این پاسخ ها تغییر در بیان پروتئین های درگیر در مسیرهای سیگنالی تنش و پروتئین های مخصوص سم زدایی تنش اکسیداتیو است. در این تحقیق گیاه سورگوم علوفه ای رقم اسپیدفید تحت شرایط گلدانی به مدت 30 روز در معرض دو سطح از تنش آللوپاتی ملایم 4% پوسانده برگ اکالیپتوس در خاک) شدید (8% پوسانده برگ اکالیپتوس در خاک )و نیز شاهد( بدون پوسانده برگ اکالیپتوس ) قرار گرفتند و تغییرات الگوی بیان ژن در برگ و ریشه گیاهان تحت تنش آللوپاتی و شاهد در ژل اکریل آمید در سیستم ناپیوسته الکتروفورز SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بیان ژن های مربوط به پروتئین های با وزن مولکولی بالا(بین 120 تا 200 کیلو دالتون ) و پروتئینهای با وزن مولکولی متوسط (بین 40 تا 50 کیلو دالتون) در برگ و پروتئین 40 کیلو دالتونی در ریشه افزایش یافت. به طور کلی میزان بیان ژن های مربوط به پروتئین در ریشه و برگ در هر دو تنش بطور عمومی کاهش یافت از نتایج این تحقیق می توان دریافت که آللوپاتی از طریق اثر بر الگوی بیان ژن، فرایندهای متابولیسمی گیاه را در تحت تاثیر قرار داده که کاهش رشد گیاه تحت شرایط تنش بازتابی از این تغییرات است.

کلیدواژه ها

آللوباتی، سورگوم ، اکالیپتوس، پروتئین، الکتروفورز ، SDS-PAGE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.