تاثیرگذاری انرژی های تجدیدپذیر در طراحی و نگهداشت فضاهای معماری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت نگهداشت ساختمان با رویکرد سیستمی
- کد COI اختصاصی: BMMC01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، واحد تفرش، دانشگاه آزاد اسلامی، تفرش، ایران
استادیار گروه معماری، واحد ساوه، دانشگاه ازاد اسلامی، ساوه،ایران
استادیار گروه معماری، واحد تفرش، دانشگاه ازاداسلامی، تفرش،ایران
چکیده
امروزه با رشد روزافزون جمعیت، کمبود محیط های مسکونی و تقلیل منابع سوخت طبیعی را مشاهده می کنیم. عدم صحیح و اصولی طراحی دربخش ساختمان سازی، این مشکل را روز به روز تشدید می کند. از یک سو، با افزایش مصرف سوخت، تولید آلاینده های زیست محیطی ساختمانینیز افزایش می یابد و از سوی دیگر، عدم رعایت استانداردها و عدم وجود عایق در بسیاری از ساختمان ها منجر به افزایش مصرف سوخت شدهاست. مصرف و اتلاف انرژی در بیشتر ساختمان های ساخته شده، فراتر از حد مجاز است که نتیجه عدم رعایت قوانین موجود و عدم بهره وری ازمنابع طبیعی در طراحی ساختمانی می باشد. این روند نه تنها منابع تجدیدناپذیر و پایان یافتنی انرژی را به سرعت تخریب می کند، بلکه آلاینده هایگوناگونی را در محیط های پذیرنده (هوا، آب و خاک) رها می سازد. به همین دلیل، جامعه پیشرفته نیاز به استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیرطبیعی دارد، خصوصا در صنعت ساخت و ساز ساختمان. انرژی خورشیدی به عنوان یکی از راه حل های مناسب برای این منظور استفاده می شود. باتوجه به خواص ویژه انرژی خورشیدی همچون ایمنی بالا، بهای بسیار پایین و قابلیت اطمینان، این انرژی به عنوان یکی از راه حل های مناسب برایاستفاده در صنعت ساختمان سازی شناخته شده است. تدوین الگوهای مناسب مصرف انرژی و کاربردی کردن آن، تلاش جدی در جهت کاهش وکنترل مصرف انرژی، به خصوص سوخت های فسیلی، است. هدف این رساله، طراحی اصولی و متناسب مجتمع مسکونی است که با بهره وری ازانرژی خورشیدی و کاربردهای آن در صنعت ساختمان سازی، مسکن ارزان و بهینه را با توجه به بودجه پایین اقشاری از جامعه، طراحی و معرفیکند. این تحقیق با مدنظر قرار دادن انرژی های تجدیدپذیر در طراحی و نگهداشت فضاهای معماری در پی استفاده بهینه از این نوع انرژی ها درصنعت ساختمان می باشد. به همین سبب پس از بحث در مورد چگونگی مدنظر قرار دادن این انرژی، خانه انرژی پلاس ایران و اولین خانهخورشیدی به عنوان مطالعات موردی مورد بررسی قرار گرفتند.کلیدواژه ها
انرژی، تجدیدپذیری، معماری، خانه خورشیدی، انرژی پلاس.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.