تاثیر پودر سنگ و سایز سنگدانه درشت بر بتن خودتراکم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت نگهداشت ساختمان با رویکرد سیستمی
  • کد COI اختصاصی: BMMC01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعظیم حسینی

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- جنوب، ایران

سیدمحسن نورانی

دانشجوی دکتری دانشکده عمران (مهندسی مدیریت ساخت)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران- جنوب، ایران

چکیده

استفاده از پودر سنگ به عنوان جایگزین جزیی از سیمان در بتن خود تراکم، می تواند بهبود ویژگی های مکانیکی و فیزیکی بتن رابه همراه داشته باشد. همچنین سایز سنگدانه درشت نیز می تواند تاثیر قابل توجهی در ویژگی های بتن داشته باشد. استفاده از پودرسنگ به عنوان جایگزین جزیی از سیمان می تواند منجر به افزایش مقاوت فشاری بتن شود. همچنین استفاده از پودر سنگ میتواند به بهبود خصوصیات خمیری بتن کمک کند و باعث بهبود خواص چسبندگی بین سنگدانه ها و خمیر شود. در این مطالعه بهبررسی تاثیر پودر سنگ و سایز سنگ درشت بر خواص بتن تازه و بتن سخت شده خود تراکم پرداخته شده است. بدین منظور دوطرح اختلاط طراحی گردید که یک طرح اختلاط به عنوان طرح شاهد منظور گردید. به جهت بررسی پودر سنگ و سایز سنگدانهی درشت بر آزمایشات بتن تازه که شامل: آزمایش جریان اسلامپ، قیف V شکل، جعبه ، L جعبه، U و همچنین آزمایشات بتن سخت شده که شامل: آزمایش مقاومت فشاری ، مقاومت کششی می باشد، روی بتن خودتراکم انجامگرفته شد. نتایج حاصل نشان می دهد، به کار بردن پودر سنگ در مخلوط بتن خودتراکم باعث بهبودی روانی بتن به مقدار ۵۲ درصد شده است.همچنین به دلیل کاربرد پودر سنگ در مخلوط بتن خودتراکم تازه از بوجود آمدن هاله ی دوغاب و رخ دادنپدیده ی جداشدگی جلوگیری به عمل آمد.از طرفی به دلیل ریز دانه بودن پودرسنگ، باعث بهبود شکل پذیری و کاهش سختیبتن خودتراکم گردیده است. به کار بردن پودرسنگ می تواند تا حدود خیلی کم در مقاومت فشاری تاثیر گذار باشد ولی با افزایشسایز سنگدانه ی درشت از ۱۵/۲-۲ میلی متر به ۱۱/۲-۲ میلی متر، باعث بهبودی مقاومت فشاری شده است. کاربردپودرسنگ در مخلوط بتن خودتراکم باعث بهبود مقاومت کششی به مقدار ۵۲ درصد گردیده است

کلیدواژه ها

بتن خود تراکم، مقاومت فشاری، مقاومت کششی، پودر سنگ، شکل پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.