بررسی و تبین شاخصه های محله اسلامی تراز (مطالعه موردی منطقه ۱۱ تهران)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی تحول محلات
- کد COI اختصاصی: MAHALLAT01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 266
نویسندگان
کارشناس ارشد الهیات گرایش علوم و قرآن حدیث ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
دین مبین اسلام در جهت ادامه حیات انسان ها در زمان ها و مکان های گوناگون اصول و ویژگی هایی را بیان می نماید که این اصول شکل دهنده شالوده زندگی بشر برای رسیدن به حیات طیبه می باشد بنا براین مهم زندگی مسلمانان برگرفته از تعالیم اسلامی، تعیین و تعریف می شوند. بر این اساس مطابق با دستورات اسلام از جمله مهم ترین شاخص ها و مولفه های محله اسلامی بی تردید تاکید بر سرمایه اجتماعی و مشارکت مردم در توسعه محله ها با محوریت قراردادن مساجد در محله می باشد زیرا در حوزه ی ساماندهی محله ها مساجد به عنوان یکی از کانونهای اجتماعی و فضاهای شهری تعریف میشوند که علاوه بر جنبه هویت ظاهری، از بعد معنوی ،فرهنگی و اجتماعی نیز نقشی بنیادین را در جوامع اسلامی و علی الخصوص محله ها بر عهده دارند.. حال در پژوهش حاضر برآنیم تا با روش آمیخته توصیفی – پیمایشی و با استفاده از ابزارهای کتابخانه ای و پرسشنامه که با حجم نمونه ۱۷۴ نفر در میان اقشار مختلف در منطقه ۱۱ تهران در سال ۱۴۰۱ به انجام رسیده است به این پرسش اصلی پاسخ داده که چه شاخصه هایی زمینه ساز ایجاد محله اسلامی تراز را دارد ؟ نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها و تجزیه و تحلیل دادههای پرسشنامه گواه بر این است که مهم ترین شاخصه ای که محله تراز انقلاب را عملیاتی می نماید محوریت قرار دادن مساجد در محله ها در تمام ابعاد معنوی،فرهنگی ،اجتماعی و همچنین توجه به سرمایه های اجتماعی محله و مشارکت اقشار مختلف در توسعه محله می باشد.کلیدواژه ها
محله ،محله اسلامی تراز،مساجد،تعالیم اسلام، سرمایه اجتماعی،مشارکت مردممقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.