بررسی ساز و کارهای حقوق ی و نظارت ی بر شهرساز ی و آپارتمان ساز ی در ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی تحول محلات
- کد COI اختصاصی: MAHALLAT01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 126
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل قشم
چکیده
بارشد جمعیت وشهرنشینی نیاز به مسکن شهری با توجه به محدودی ت های تامی ن زمین و فضا جهت تامین مسکن، سبب شده است که جوامع شهری به ساخت وساز به صورت آپارتمان روی آوردند و از طرفی دیگر آپارتمان سازی مزا یای دی گری را نیز مانند صرفه جویی در هزینه های خری د زمین و ساخت تاسیسات و نزدیکی به محل کار، مدارس، مراکز خدمات خری د و غیره را دارا می باشد. علی ای حال آپارتمان نشینی دارای مشکلات و معضلات دیگری نیز از جمله تنزل کیفیت شهری، آثار اجتماعی زندگی و استفاده از فضای عمومی و مشاعی، ازدحام جمعیت، تراکم و غیره می باشد . دراین پژوهش به بررسی ساز وکارهای حقوقی و نظارتی به شهرسازی و آپارتمان سازی درا یران پرداخت شده است و برخی قوا نین مانند قانون ماده ۹۹ ، ۱۰۰ ، ۱۰۱ شهرداری مورد بررسی قرار گرفته اند ودر نها یت چهار مرجع قانو نی که در ساخت وسازهای شهری نظارت دارند معرفی شده اند ای ن چهار مرجع عبارتنداز: وزارت مسکن و شهرسازی (وزارت راه وشهرسازی) به استناد قانون تاسی س شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوب سال ۱۳۵۱ ، شهرداری ها به استناد قانون ماده ۱۰۰ شهرداری، سازمان نظام مهندسی ساختمان و کانون کاردا نی استانها از طر یق نظارت مهندسین بر ساخت و سازهای شهری و شهروندان که نقشی مستقیم در این خصوص را دارا می باشند.کلیدواژه ها
شهرنشینی، آپارتمان سازی، وزارت مسکن وشهرسازی، شهرداری، شهرداری، سازمان نظام مهندسی ، شهروندانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.