نگاهی به پروژه های ناتمام معماران خارجی در دهه آخر ایران قبل از انقلاب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران (استان تهران)
  • کد COI اختصاصی: HAUI04_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما کرمانیان

کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت های تاریخی دانشگاه تهران

چکیده

در دهه پایانی حکومت پهلوی در ایران، یعنی زمانی که سازمان ملی حفاظت از آثار تاریخیو موسسه ایزمئو کار مرمت بناهای عالی قاپو، چهل ستون و کاخ هشت بهشت را آغاز نمودند،توجه ویژه ای به طراحی و احداث معماری معاصر شد. این اقدامات با انتشار کتاب های متعددیدرباره جزئیات معماری این بناها و آموزش مهارت های تخصصی به دانشجویان و فار غالتحصیلانایرانی که در خارج تحصیلکرده بودند، همراه شد. در این دوره همچنین تعدادی پروژه مهمبا معماران پیشرو بین المللی انجام شد؛ مانند طراحی هتل تهران توسط کنزو تانگه، طراحی وبازسازی موزه آبگینه توسط هانس هولین و طراحی موزه هنر شیراز توسط آلورتو آلتو ۲. چگونگیورود این معماران و طراحان خارجی به ایران به برگزاری دو کنگره در سال ۱۳۴۹ با موضوع «تعامل نشست و تکنولوژی» در چهل ستون اصفهان و در سال ۱۳۵۳ با موضوع «نقش معماری و شهرسازی در کشورهای در حال صنعتی شدن» در تخت جمشید شیراز به دعوت شورای عالیشهرسازی وزارت مسکن و شهرسازی می رسد. آشنایی معماران خارجی با ایران موجب ایجادزمینه علاقه مندی آنها به ساخت وساز در پایتخت و بعضی از شهرهای مهم ایران شد. اینپژوهش بر اساس بررسی اسناد کتابخانه ای به جمع آوری اطلاعات طرح های معماران خارجی دردهه آخر حکومت پهلوی بر ایران می پردازد؛ پروژه های معماران مطرح و صاحب سبکی همچونکنزو تانگه و آلورتو آلتو که هر دو پایانی مشترک با دلیلی مشترک داشتند؛ ناتمام ماندن به علتوقوع انقلاب اسلامی در ایران و تغ ییرات پیش آمده بر اثر انقلاب.

کلیدواژه ها

معماری معاصر، معماران پیشرو بین المللی، کنزو تانگه، آلورتو آلتو، معماران و طراحانخارجی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.