نقش دانشگاه های نسل سوم در توسعه و شکل گیری شرکت های دانش بنیان و کارآفرینی فناورانه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه همکاری های صنعت و دانشگاه
- کد COI اختصاصی: IUICON01_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 119
نویسندگان
دانشیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان، ایران
دانشیار گروه مدیریت و حسابداری دانشگاه زنجان، ایران
چکیده
در هر دوره ای از تاریخ گونه ای از دانشگاه تجلی نموده و آرام آرام جای خود را در یک جابه جایی پارادایمی به دانشگاهی دیگر می دهد. در قرون وسطی که دانشگاه پاریس مدل آن محسوب می گردد، دانشگاه یک نهاد اسکولاستیک بود که جستجوی، راستی صداقت و کشف حقیقت جهان و آموزش رهبران آینده جامعه را هدف خود قرار داده بود. اما در دوران خردگرایی خلق دانش به دومین هدف دانشگاه تبدیل شد و خلق دانش بر پایه پژوهش استوار گردید و دانشمندان پژوهشگر در دانشگاه نسل دوم بسان طبقه جدیدی از نخبگان ظهور یافتند. دانشگاه همبولتی برلین مدل دانشگاه نسل دوم است در دانشگاه نسل دوم استقراء گرایی راستی طلبی ملکوتی را به تجربه گرایی و تصدیق منطقی تئوری های ویژه و فرضیه ها تقلیل داد در دانشگاه نسل سوم که نقش برجسته های آن هنوز در حال توسعه هستند ماموریت سومی برای دانشگاه در فراتر از آموزش و پژوهش تعریف گردید که همانا انتقال توانمندی ها به جامعه است . هدف از مقاله حاضر، تبیین ویژگی های دانشگاه های نسل سوم (کارآفرین) بوده است. در این مقاله باتوجه به مطالعه مبانی نظری و پیشینه در زمینه کارآفرینی در موسسات آموزش عالی ، از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است. در ابتدا ویژگی های دانشگاه های نسل اول تاسوم، بخصوص دانشگاه های کارآفرین و جایگاه ان تحلیل و سپس به بررسی اقداماتی که در جهت کارآفرین شدن دانشگاه ها لازم است، مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که موسسات اموزش عالی کشور به لحاظ رسالت کارآفرینی فناورانه دانشگاهی در جایگاه مطلوبی قرار ندارد، عمده ترین مسئله ای که باعث رشد و توسعه اقتصادی می شو د تغییر در کیفیت آموزش و توجه به علوم بین رشته ایی در دانشگاه ها بوده و آنچه در شرایط کشور پس از برجام و رفع تحریم ها ضرورت آن بیش از پیش احساس می شود پرداختن به مقولهکار آفرینی است .کلیدواژه ها
دانشگاه نسل سوم، کارآفرینی فناورانه ، مهارت محوریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر محیط کاری مسموم بر دلبستگی شغلی کارکنان با نقش میانجی رفاه کارکنان در دانشگاه زنجان
- تاثیر بازاریابی سبز در محصولات ارگانیک بر وفاداری مشتریان هایپرمارکت های کرمانشاه
- نوآوری در تقاطع دانشگاه و صنعت: رسالت دانشگاه ها در عصر تحول
- بررسی تجربه تعامل صنعت و دانشگاه بین شرکت سیمان زنجان و دانشگاه زنجان
- بررسی رابطه بین اقدامات و طرح های حمایتی دانشگاه ها با ارتقای پیوند دانشگاه-صنعت (نمونه موردی: دفتر فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه زنجان)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.