عوامل پیش برنده و بازدارنده توسعه تجارت الکترونیک در ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه همکاری های صنعت و دانشگاه
  • کد COI اختصاصی: IUICON01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سروش

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه رازی

چکیده

تجارت الکترونیک در تعریف جامع شامل انجام همه ی فعالیت های تجاری از جمله فرایند خرید، فروش یا تبادل محصولات، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه های رایانه ای و اینترنت می باشد. توسعه تجارت الکترونیک در ایران تحت تاثیر عوامل ترویجی و بازدارنده است. محدودیت های دولتی و تحریم های خارجی مانع رشد تجارت الکترونیک در کشور شده و اعتماد مصرف کننده و اقتصاد کلان این حوزه را محدود کرده است. با این حال، حمایت دولت و هزینه آموزش عمومی به عنوان عوامل مهمی شناخته می شوند که می توانند پذیرش تجارت الکترونیک را ارتقا دهند. از طرفی افزایش کاربردی بخش دیجیتال و دسترسی گسترده به اینترنت در ایران می توانند تاحدود زیادی عامل ترویج دهنده ی توسعه ی تجارت الکترونیک در برابر تحریم های اعمال شده، باشند. با وجود افزایش کسب و کارهای آنلاین، مصرف کنندگان ایرانی به خرید آنلاین محصولات اعتماد ندارند. در این پژوهش، با بررسی مبانی نظری تحقیق، و بازدارنده توسعه تجارت الکترونیک در ایرا ن مورد ارزیابی به روش کتابخانه ای و تحقیق میدانی، عوامل پیش برنده قرار گرفت. در مجموع، نتایج بررسی ها نشان داد که در صورت برداشته شدن عوامل محدودیت و افزایش اعتماد مصرف کننده گان، تجارت الکترونیک پتانسیل بالایی در پیشبرد اقتصاد ایران دارد.

کلیدواژه ها

تجارت اکترونیک، اینترنت، دیجیتال، توسعه ی تجارت الکترونیک، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.