بررسی تاثیر بحران خشکسالی بر امنیت ملی و منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و راهکارهای مقابله با آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، بحران و ایمنی
  • کد COI اختصاصی: HCSCONF09_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید صالحی بادجانی

دانش آموخته مدیریت بحران دانشگاه با هنر کرمان

محمد علی بصیری

دانشیار روابط بین الملل، گروه علوم سیاسی، دانشگاه اصفهان

حسن قطبی

دانشجوی دکتری روابط بینالملل دانشگاه اصفها ن

چکیده

ایران، با موقعیت راهبردی، همواره در معرض انبوهی از تهدی دات در سطوح ملی و فراملی است. ضعف ثبات سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی کشورهای همسایه بخصوص در شرق و غرب کشور موجب افزایش بحران های طبیعی و تخریب محیط زیست منطقه شده است. پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این سوال است که چه رابطه ای بین ارتقای امنیت ملی و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با بحران خشکسالی وجود دارد؟ فرضیه تحقیق این است که بحران خشکسالی مفهوم امنیت ملی را متحول و تهدیدهای امنیتی داخلی و خارجی کشور را بیشتر نموده است. این مقاله با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای، مقالات و منابع اینترنتی به بررسی تاثیر بحران خشکسالی بر امنیت ملی پرداخته است. نتیجه به دست آمده این است که حفظ امنیت جان و مال مردم، حفظ محیط زیست، منابع آبی، در مناطق مختلف کشور و درنهایت امنیت ملی پایدار به همراه توسعه و رشد می بایست در یک نگاه کلان و نگرشی فراتر از مرزهای سرزمینی موردتوجه سیاستمداران و مدیران کشور در تامل با همسایگان قرار بگیرد. بر اساس دستاورد نظریه مقاله تحقق امنیت پایدار در تطبیق آرمان های انقلاب با حفظ محیط زیست و منابع آبی و برآورد انتظارات مردم و خواسته های آنها برای رفاه و امنیت غذائی است.

کلیدواژه ها

بحران، خش کسالی، امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، راهبردهای جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.