بررسی تاثیر گاز های گلخانه ای بر سلامتی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 553
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
دانشجوی کمیته تحقیقات، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
دانشجوی کمیته تحقیقات، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
چکیده
مقدمه: انتشارجهانی گازهای گلخانه ای باعث تغییرات آب وهوایی و افزایش میانگین دمای زمین شده است. این تغییراتباعث دگرگونی هایی در شرایط آب وهوایی شدهاست . تغییرات آب وهوائی، بطور مستقیم وغیرمستقیم، بر سلامت مردماثرگذاربوده و باعث بروز بیماری های واگیردار و غیرواگیر همچنین عوارض نامطلوب می گردد. لذا هدف از این مطالعهبررسی تاثیرگازهای گلخانه ای بر سلامتی می باشد.روش جستجو: این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی داخلی وخارجی با موتورهای جستجوگرScienceDirect و Pubmed و SID و برخی پایگاه های علمی دیگرکه مقالات مربوطه را داشتند و جهت جست وجو ازکلیدواژه های “Greenhouse Gases” ، ” Health” ، “Human” ، “Climate change” و معادل فارسی آنگازهای گلخانه ای، سلامت، انسان، تغیرات آب وهوایی استفاده شد.محدودیت زمان انتشار و زبان مقاله برای جستجویمقالات درنظرگرفته نشد.یافته ها: در این مطالعه تعداد ۱۶۵ مقاله یافت شد. پس از بررسی عناوین وچکیده مقالات نهایتا ۱۲ مقاله وارد مطالعهگردید. انتشارجهانی گازهای گلخانه ای باعث تغییرات آب وهوایی و افزایش میانگین دمای زمین شده است. اینتغییراتباعث دگرگونی هایی در شرایط آب وهوایی شده است، از آن جمله میتوان به بروز حوادث غیرمترقبه ای مثل بروزسیل،طوفان های شن و ماسه، آبشدن یخ های قطبی، خشکسالی و سرمازدگی در بسیاری کشورها نامبرد. که این گرم شدن کرهزمین شرایط سلامتانسان را به ویژه در مناطق گرمسیری بدترخواهد کرد و خطرابتلا به مالاریا، دنگی و سایر عفونت هایمنتقله از حشرات را تشدید می کند. آسم و سایر بیماری های تنفسی. افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند در برابرافزایش دما آسیب پذیرتر هستند، به ویژه آنهایی که در مناطق گرم زندگی می کنند، زیرا سیستم قلبی عروقی آنها باید سخت تر کارکند تا بدن خود را خنک نگهدارد. دمای گرم غلظت ازن را افزایش می دهد که می تواند به بافتریه افرادآسیب برساند و برای بیماران آسم و بیمارانریوی عوارض ایجادکند. با افزایشدما و تشدیدآلودگی هوا ممکن است خطرمشکلات تنفسی و قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان ها بیشترباشد. خطر بیماری های منتقله از طریق آب، غذا، ناقلین و جوندگان ممکن است افزایش یابد. افزایش گرمایش زمین همچنین می تواند تهدیدی برای امنیت ملی باشد و بر امنیتغذایی تاثیربگذارد که به نوبه خود می تواند منجر به درگیری منابع شود. گرم شدن کره زمین می تواند منجر به تغییرات جدی در محیط زیست شود و در نهایت بر سلامت انسان تاثیربگذارد. دمای بالاتر و رویدادهای شدید آب وهوایی مکرر وشدید ممکن است خطر مرگ ومیر ناشی از کم آبی بدن و گرمازدگی و جراحات ناشی از تغییرات شدید آب وهوای محلی راافزایش دهد. از طرف دیگر ریسک ابتلا به بیماری های منتقله ناشی از آبوغذا را بالامی برد . افزایش گازهای گلخانه ایعلاوه بر بدتر شدن سلامت تنفسی، آلودگی هوا باعث آتوپی و حساسیت به عفونت می شود این تغییرغلظت باعث گرمشدن هوا می شود و بر جنبه های مختلف آب وهوا ازجمله دمای سطحی هوا و اقیانوس ها، بارش و سطح دریاها تاثیرمیگذارد .نتیجه گیری: میزان گازهایگلخانهای درحال افزایشاست و فعالیتهای بشر روی آن تاثیر گذاراست. این گازها بر رویمحیطزیست، جامعهوسلامتی اثرمنفی دارد. افزایشغلظت گازهایگلخانهای مسئول تغییرات آبوهوایی هستند کهشامل افزایشسطحدریاها، ذوبشدنیخها و اسیدیشدناقیانوسها میشود و تغییرات آبوهوایی مسئول آسیبهایدیگر مانند کمبودمنابعآبشیرین، آسیب به سیستمساحلی، آسیب به سلامتانسان و افزایشسطحآب میباشد.کلیدواژه ها
گاز های گلخانه ای، سلامت، انسان، تغیرات آب و هواییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.