روند تغییرات گونه های قارچ های هوابرد در طی افزایش دما در مناطق جنوبی ایران: یک مطالعه شبیه سازی شده از گرمایش جهانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
  • کد COI اختصاصی: CCCHR01_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا عباسی

مرکز تحقیقات بهداشت محیط سیستمی و انرژی، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکیبوشهر، بوشهر، ایران

احمد بدیعی نژاد

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران

محمدرضا سمایی

گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

حسین خدادادی

گروه قارچ شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

مقدمه: تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش جهانی یکی از چالش های دنیای امروزی است که در تغییر گونه هایبیولوژیکی به خصوص ساپروفیت ها موثر می باشد. ساپروفیت ها فلور نرمال محیط طبیعی بوده که در تثبیت عناصر موثرهستند. قارچ ها یکی از اصلی ترین ساپروفیت ها بوده که به دلیل سبکی اسپورشان، به راحتی از توده های در حال تجزیههوابرد می گردند. شرایط محیطی از جمله دما، عامل موثری در بقای این ارگانیسم ها و با توجه به گرمایش جهانی،انتظار می رود عامل محدود کننده ای در تنوع زیستی آنها باشد اما اثرات آنها به خوبی مشخص نشده است. بدینترتیب آگاهی از پروفیل غلظتی ساپروفیت که زندگی آنها به شدت وابسته به شرایط اقلیمی و محیطی منطقه استمی تواند درک ما از اثرات تغییر اقلیم را مشخص نماید. با توجه به خلاهای اطلاعاتی در ارتباط با تغییرات گونه هایزیستی در طی افزایش دمای جهانی به خصوص در خاورمیانه و ایران، هدف از این مطالعه بررسی تغییرات غلظتیبرخی از گونه های قارچ های هوابرد در یکی از مناطق جنوبی ایران بوده که این مناطق در چند سال اخیر از افزایشگرمای جهانی بسیار متاثر گردیده است.

کلیدواژه ها

گونه های بیولوژیک، قارچ، تغییرات اقلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.