بررسی ارتباط بین مواجهه با آلودگی هوا و میزان بروز تومور مغزی: مرور سیستماتیک و متاآنالیز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 233
نویسندگان
مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی سلامت، موسسه تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، ایران.
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران
چکیده
مقدمه: شواهد اپیدمیولوژیک بسیار کمی در مورد اثرات آلودگی هوای محیط بر خطر تومور مغزی وجود دارد. هدف ازاین مطالعه تعیین ارتباط بین قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و بروز تومورهای مغزی بود.روش کار: جستجوی ادبیات جامع در پنج پایگاه بین المللی، از جمله PubMed/Medline ، ProQuest ، Scopus ،Embase ، و ISI/WOS در ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ انجام شد. روش شناسی مطالعه حاضر بر اساس بیانیه PRISMA (اقلام گزارش ترجیحی برای بررسی های سیستماتیک و متاآنالیز) است. برای ارزیابی کیفیت مقالات انتخاب شده ازفرم ارزیابی کیفیت نیوکاسل- اتاوا استفاده شد. پنج مطالعه که تومورهای مغزی بزرگسالان و همچنین مواجهه طولانیمدت آنها را با حداقل یکی از معیارهای آلاینده برای آلودگی هوا، جذب ۲.۵ PM و نزدیکی به ترافیک (Trafnear) اندازه گیری کردند، بررسی شدند. نتایج و بحث: نتایج نشان داد که خطر نسبی ترکیبی (RR) برای بروز تومور مغزی و مواجهه طولانی مدت باTrafnear ، ۲.۵PM ، ۲.۵ PM جذب، ۳O و NOx RR=۱.۰۷ ، ۱.۱۶)-(۹۵% CI ۰.۹۹ ، P =۰.۰۷۹ ، برای Trafnear. RR=۰.۹۰ ، ۱.۰۰)-(۹۵%CI ۰.۸۰ ، P=۰.۰۶۴ برای ; RR=۱.۶۳۲.۵PM ، ۲.۵۵)-(۹۵%CI ۱.۰۴ ، P=۰.۰۳۱ برایجذب . RR=۱.۳ ۲.۵PM ، ۱.۶)-(۹۵%CI ۱.۰۳ ، P=۰.۰۲۳ برای ۳O و RR=۱.۱۶ ، ۱.۴۵)-(۹۵%CI ۰.۹۳ ،P=۰.۱۷۳ برای .NOx مواجهه با سایر آلاینده های هوا هیچ ارتباط آماری معنی داری با بروز تومور مغزی نداشت. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مواجهه با آلاینده های هوا، مانند ۳O و absorbance۲.۵PM ، بیشترین همبستگیرا با بروز تومور مغزی دارد. نتایج این مطالعه نیز نشان داد که بین مواجهه با آلاینده های خاص نظیر ۲So ، Co ، ۲No ،۱۰PM ، ۲.۵ PM و بروز تومور مغزی ارتباط معنی داری وجود نداردکلیدواژه ها
سرطان مغز، آلاینده های معیار، خطر نسبی.مقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.