بررسی رابطه سلامت و بهزیستی روانشناختی با فقر قابلیتی اقلیم هایروستایی و شهرهای کوچک (بررسی شهرستان لردگان استان چهارمحال وبختیاری)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 103
نویسندگان
کارشناس ارشد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
دانشجوی دکتری علوم تربیتی دانشگاه اصفهان و مدرس دانشگاه فرهنگیان البرز
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روان پرستاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران
چکیده
مقدمه: یکی از دیدگاه های گوناگون امروزی نسبت به فقر، فقر قابل یتی است (پریور و همکاران، ۲۰۱۹ ) درنگاه قابلیتیبه فقر، فقر صرفا پایین بودن درآمد مد نظر نیست و از آن به عنوان محرومیت از قابلیت های اساسی نام بردهمی شود(یزدانی و همکاران، ۱۳۹۹ .)گذشته از معضل فقر، مسئله سلامت روان هم یکی از مهمترین مسائل زندگی در روستاها و شهرهای کوچک است.سلامت روان، به عنوان حالتی از بهزیستی کامل جسمی، ذهنی و اجتماعی یکی از مهم ترین عوامل موثر در ارتقا وتکامل انسانها است (جهانبان ی و رهبر، ۱۴۰۱ )، که با توجه به آن فرد قادر است با استرس های عادی زندگی کنار آید وبه عنوان بخشی از جامعه با دیگران مشارکت و همکاری کند (یعقوبی وهمکاران، ۲۰۱۳ ). فقر قابلیتی و سلامت روان ا زجمله موضوعاتی هستند که به نظ ر میرسد از مسائل مهم شهرها هستند. از همین رو، هدف پژوهش حاضر، بررسیرابطه سلامت روان شناختی با فقر قابلیتی اقلیم های روستایی و شهرهای کوچک است.مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نوع پژوهش، توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماریشهروندان شهرستان لردگان بودند که از طریق فرمول کوکران، تعداد ۲۳۴ نفر به روش تصادفی طبقه بندی شده بهعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه مولفه های فقرقابلیتی و سلامت روان (یزدانی و همکاران، ۱۳۹۹ ) بود. مولفه های سلامت روان شامل: ادراک خودکارآمدی ( ۴ گویه)، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی ( ۷ گویه)، توانایی در حفظ حریم و حرمت های انسانی ( ۳ گویه)، تواناییپاسداری از عزت نفس ( ۶ گویه)، توانایی در دستیابی به آزادی های اساسی ۶ گویه، توانایی جسمی ۳ گویه و تواناییدر مشارکت های اجتماعی، اقتصادی، و سیاسی ۵ گویه بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t تکنمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ استفاده شد.کلیدواژه ها
اقلیم های روستایی، سلامت روان شناختی، شهر، فقر قابلیتیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.