معرفی درخت نخل به عنوان یک بایومانیتور زیست محیطی ارزان قیمت
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 339
نویسندگان
گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی بهبهان،بهبهان،ایران
مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی،دانشگاه علوم پزشکی جندی شا پور اهواز،اهواز ،ایران
مرکز تحقیقات محیط زیست،پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری های غیر واگیر،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان،ایرا ن
گروه مهندسی بهداشت محیط،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،اهواز،ایران
گروه مهندسی بهداشت محیط،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،اهواز،ایران
گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی بهبهان،بهبهان،ایران
چکیده
مقدمه:ورود عناصر بالقوه سمی PTEs به محیط زیست به عنوان یک مشکل برای کشورهای مختلف عنوان شده اند. بنابراین, این مطالعه با هدف بررسی غلظتPTEs در محیط انجام شده است. در این مطالعه مقطعی, شهر اهواز مرکز استان خوزستان به ۵ منطقه تقسیم شد . در هر محل، سه درخت نخل انتخاب شدند . مواد و روش ها: نمونه برگها و الیاف مشبک از درخت نخل جوان ۳ ساله با حداکثر ارتفاع تنه ۳-۴ متر جمع آوری شد . نمونه های برگ گیاه از قسمت میانی ناحیه برگ اصلی گیاه جدا شد و الیاف مشبک از قسمت های مختلف تنه داده درخت نخل (بالا، وسط و پایین تنه نخل در هر چهار طرف نخل انتخاب شد. ) . سپس نمونه های درخ ت نخل داده شده به دو گروه شسته و شسته نشده تقسیم شدند. نمونه های خاک از نزدیکترین نقطه به درخت خرما در عمق ۵۰-۰ سانتی متری شامل دو عمق ۲۰-۰ سانتی متر و ۴۰-۲۰ سانتی متر جمع آوری و سپس با هم ترکیب ۲۹F, ۲۰۲۴N , Dezful University of Medical Sciences and Health ServicesCongress on Climate Change and Health شدند تا نمونه خاک مرکب ساخته شود. پس از آماده سازی نمونه ها, PTEs توسط روشICP - OES اندازه گیر یشد . یافته ها: بیشترین غلظتPTEs در مکان های صنعتی و پرترافیک و کمترین آن در مکان نظارت به دست آمد . بیشترین ضریب غلظت زیستی BCF مربوط به مس ۲.۳۴-۷.۴۹ در نمونه های الیاف مش و در برگ ۶۵.۱ درمنطقه نظارت بود. نتایج تجزیه و تحلیل اجزای اصلی PCA نشان داد که غلظت فلزات (مس، نی کل، روی، سرب،آهن، آرسنیک و کبالت) بیشتر مربوط به سایش ترمز و لاستیک خودروها و آسفالت و گرد و غبار جاده هستند، درحالی که غلظت فلزات (منگنز کروم و کادمیوم) بیشتر از منابع صنعت ی منشاء می گیرند. نتیجه گیری: برگ های درخت نخل، الیاف مشبک و خاک را م ی توان به عنوان یک عامل پا یش ز یستی ارزان بر ا یتجزیه و تحلیل PTEs، به ویژه در مناطق صنعتی و پر ترافیک مورد استفاده قرار دادکلیدواژه ها
عناصر بالقوه سمی،خاک،برگ گیاه،الیاف مش،درخت نخلمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.