ارزیابی اثر تغییر اقلیم بر آسایش دمایی سلامت انسان در شهر تهران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
استادیار اقلیم شناسی، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی،تهران، ایران
دانشیار جغرافیا، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشجوی دکتری اقلیم شناسی، گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران
چکیده
مقدمهتغییرات آب و هوایی به عنوان یکی از مسائل فوری جهانی، در سراسر جهان تاثیرات خود را نشان می دهد. درشهرتهران، پایتخت ایران، رویدادهای آب و هوایی شدید مرتبط با تغییرات آب و هوا به صورت مکرر و شدیدتر رخمی دهند. یکی از عواملی که بر نیاز آبی موجودات زنده تاثیر می گذارد، تبخیر و تعرق مرجع (Reference Evapotranspiration)(ET۰) است که اندازه گیری میزان آبی است که از خاک از طریق تبخیر و تعرق گیاهان ازدسترس خارج می شود. آسایش دمایی به میانگین دمای بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سلسیوس بسته به شرایط جغرافیاییاطلاق می شود که در آن دستگاه های بدن انسان بهترین عملکرد را دارد. روند تبخیر و تعرق مرجع در تهران به طورنزدیک با تغییرات آب و هوا مرتبط است و برای درک بهتر شدت رویدادهای آب و هوایی فرین، اطلاعات مهمی را ارائهمی دهد . با تغییرات آب و هوا دارای عواقب جدی برای سلامت عمومی و امنیت دارد. به عنوان مثال، موج های حرارتیدر تهران با فراوانی بیشتر و شدیدتر رخ می دهند که ممکن است منجر به عدم آسایش حرارتی، سوختگی و سایربیماری های مرتبط با گرما شود. که این موضوع برای جمعیت های آسیب پذیر مانند سالمندان و کودکان که در برابراثرات گرمای شدید حساس تر هستند، جدی تر است. از این رو هدف از مطالعه حاضر برآورد و ارزیابی روند تغییراتتبخیر و تعرق مرجع و اثر آن بر آسایش دمایی انسان در شهر تهران است. مواد و روش هابدین منظور ابتدا داده های مورد نیاز شامل آمار روزانه دمای بیشینه و کمینه، رطوبت نسبی، سرعت باد و ساعاتآفتابی ۲۰۲۰-۱۹۷۶ ایستگاه سینوپتیک مهرآباد تهران، تهیه و داده های مفقوده بازسازی شد. سپس با روش معتبر فائو پنمن مانتیث ۵۶ مقادیر تبخیر و تعرق مرجع در شهر تهران برآورد شد. علاوه برآن داده های گذشته فاز ششم( CMIP۶ ) که در این پژوهش مدل MPI-ESM۱-۲-HR انتخاب شد. پس از مقیاس کاهی داده های CMIP۶ مدل مورد نظر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در نهایت برای دوره آتی ۲۰۴۴-۲۰۱۵ نیز از دو سناریوی خوشبینانه SSP۱-۲.۶ و بدبینانه SSP۵-۸.۵ استفاده شد. بحث و نتیجه گیریافزایش یک درجه ای دما دو دهه آتی در شهر تهران در دمای آسایش انسان تاثیرگذار است که با در نظر گرفتن این مهممی توان راهکارهای ارزشمندی جهت کنترل شرایط آسایش و سلامتی انسان و یا سازگاری با تغییرات اقلیمی درراستای توسعه پایدار در کشور بویژه شهر تهران ارائه کرد. همچنین، رویدادهای آب و هوایی فرین مرتبط با تغییرات آبو هوا با فراوانی بیشتر و شدیدتر در تهران رخ می دهند و پیامدهای جدی برای سلامت عمومی و امنیت دارند. روند تبخیرو تعرق مرجع اطلاعات مهمی را در خصوص شدت این رویدادهای مخاطره آمیز آب و هوایی فراهم می کند و نیاز به اقدامجدی برای کاهش تاثیرات تغییرات آب و هوا در منطقه شهر تهران را یادآوری می کندکلیدواژه ها
مخاطرات محیطی، فائو پنمن مانتیث ۵۶ ، پیش نگری دما.مقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.