راهکارهای بالقوه سلامت روان پایدار در تغییر اقلیم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
  • کد COI اختصاصی: CCCHR01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین محمدی کلاوه

دانشجوی دکتری پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران

سردار صدیقی

دانشجوی دکتری سلامت در حوادث و بلایا، گروه سلامت در حوادث و بلایا، دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتما عی، تهران، ایران

نرگس ارسلانی

دانشیار گروه پرستاری، مرکز تحقیقات سالمندی ایران، گروه پرستاری، دانشکده علوم رفتاری وبهداشت روان، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران،

چکیده

مقدمه: تغییرات اقلیمی به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت انسان در این قرن شناخته شده است طیفوسیعی از پیامدهای سلامت روان در نتیجه تغییرات آب و هوایی و محیطی حاد و درازمدت ثبت شده است.حفظسلامت روان پایدار برای جامعه حیاتی است لذا این مطالعه با هدف بیان راهکارهای بالقوه سلامت روان پا یدار درتغییرات اقلیم انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه مروری با جستجوی مطالعات فارسی با استفاده از کلیدواژه های تغییراتاقلیم، سلامت روان، راهکار در پایگاه های داخلی MagIran ، SID ، Civilika و با استفاده از کلید واژه های Climate change, mental health, Approach با زبان انگلیسی در پایگاه های اطلاعاتی PubMed ، Google Scholar ، Science Direct ، Wob of Science در بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۱۲ تا ۳۰ دسامبر ۲۰۲۳ بررسیگردید. از ۱۴۲ مطالعه ای که بعد از جستجو وسیع و غربالگری یافت گردید؛ تعداد ۲۳ مطالعه جهتاستخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد.نتایج: مطالعات نشان می دهد که تغییرات اقلیم می تواند عوارض مخربی در سلامت روان داشته باشد لذا راهکارهایزیر در راستای حقظ سلامت روان پایدار موثر می باشد. ۱ ) افزایش آگاهی و آموزش متخصصان بهداشت روان:برنامه های درسی حرفه ای سلامت روان می تواند ارتباط محیط با سلامت انسان را بیشتر برجسته کند و تاثیرا تتغییرات آب و هوایی بر سلامتی در برنامه های آموزشی گنجانده شود. ۲ ) افزایش آمادگی برای مداخله در بلا یای طبیعیو شرایط اضطراری اقلیمی: دستورالعمل های جامع برای اولین پاسخ دهندگان، متخصصان مراقبت های اولیه وکارکنان بهداشت روان در ارائه کمک به بیمارانی که با رویدادهای مرتبط با آب و هوا و بلا یای طبیعی روبه رو هستندمفید خواهد بود. مقامات بهداشت عمومی و برنامه ریزان خط مشی سلامت نیز می توانند نقش مهمی در تحقیق درمورد بهترین شیوه ها و در اجرای استراتژی های مبتنی بر شواهد برای حمایت از سلامت روان ایفا کنند. ۳ ) شناسایی جوامع آ سیب پذیر و ارتقای تاب آوری: افزایش حمایت و ظرفی ت کاف ی مراقبت های بهداشتی در آسیب پذیرترینجوامع ،کاهش انگ مرتبط با پریشانی روانی و مسائل بهداشت روانی در میان جوامع آسیب پذیر، حتی قبل از وقوعاثرات نامطلوب سلامت روان مرتبط با آب و هوا می تواند موثر باشد. ۴ ) همکاری های بین بخشی و بین رشته ای برایتوسعه دانش: تحقیق ترکیبی و روش های نوآورانه برای مستند ساز ی و بررسی ارتباط پیچیده بین مواجه های اقلیمیو پیامدهای سلامت روان آ نها در حین آشکار شدن، و همچنین توسعه و ارزیابی رویکردهایی برای افزایشانعطاف پذیری افراد و جوامع مورد نیاز است. ۵ )حمایت و آگاهی عمومی: متخصصان سلامت روان می توانند با تلاشهای بیشتر برای کاهش تغییرات آب و هوایی در سطح اجتماعی و سیاسی با چشم انداز جلوگیری از بار سلامتی آیندهبرای جوامع ما حمایت کنند.

کلیدواژه ها

تغییرات اقلیم، سلامت روان، راهکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.