تاثیر تغییرات اقلیمی بر مرده زایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
  • کد COI اختصاصی: CCCHR01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروزه نیازوند

استادیارعلوم تشریح گروه علوم تشریح دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ایران.

امیرعباس غریبی

علی صفری

نرگس آروین

مریم رئیسی

دانشجویان کارشناسی ارشد علوم تشریح گروه علوم تشریح دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ایران.

چکیده

تقریبا ۲ میلیون مرده زایی که توسط سازمان جهانی بهداشت WHO به عنوان مرگ جنین بعد از هفته ۲۰ بارداری تعریف شده است، هر ساله رخ می دهد که اکثریت آنها در افریقا و جنوب اسیا اتفاق می افتد. مرده زایی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله مشکلات جفت یا بند ناف، شرایط ژنتیکی که بر جنین تاثیر می گذارد یا عوارض بارداری. در گزارش ارزیابی تغییرات آب و هوایی به این نتیجه رسیدند که آسیب پذیری در برابر خطرات اقلیمی برحسب منطقه متفاوت است و اگرچه همه مناطق دماهای بالاتر و دمای مکرر بیشتری را تجربه خواهند کرد، مناطق خاصی بیشتر در معرض خطر خواهند بود. و اینکه چگونه تغییرات آب وهوایی ممکن است بر نتایج تولد و سلامت مادران در سطح جهان تاثیر بگذارد مورد بحث است. این اثرات در سطح متوسط گرما و در جمعیت هایی با آب و هوای معتدل و همچنین در سطوح بالاتر قرار گرفتن در معرض گرما در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رخ داده است. همچنین نقش پیشنهادی برای تغییرات اپی ژنتیکی به عنوان واسطه ای برای تاثیر فشار حرارتی مادر بر پیامدهای بارداری وجود دارد. بااستفاده از تجزیه و تحلیل جفت، مسیرهای بیشتری را باید شناسایی کرده، از جمله بیان ناهنجار ژن ها و مسیرهای دخیل در حس مواد مغذی، سنتز و چین خوردگی پروتئین، عملکرد میتوکندری، و انتقال مواد مغذی و عروقی، که احتمالا به نتایج جنین در زنانی که در معرض گرما قرار دارند، کمک می کند. تغییرات فیزیولوژیکی متعددی در طول بارداری انسان رخ می دهد که می تواند بر تنظیم حرارت تاثیر بگذارد. برون ده قلبی و حجم پلاسما تا ۵۰ درصد در سه ماهه بارداری افزایش می یابد و اگرچه گلبول های قرمز افزایش می یابد. اما یک کم خونی رقیق کننده وجود دارد. کاهش در نسبت توده بدن به سطح با کاهش آستانه تعرق و کاهش مداوم دمای مرکز بدن متعادل می شود.نتیجه گیری: اقدام برای محدود کردن گرمایش جهانی همچنان ادامه دارد اولویت شماره یک کاهش قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و سایر خطرات آب و هوایی و بنابراین محدود کردن اثرات تغییرات آب و هوایی بر سلامتی است. دوم، دسترسی جهاین به سرمایش پایدار در آینده ضروری است. در نهایت تلاش های سازگاری طولانی مدت برای کاهش تاثیر گرما بر مرده زایی باید در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

تغییرات اقلیمی ، باددادی، مرده زایی،گرما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.