تاثیر تغییرات اقلیمی بر ناباروری و سیستم تولید مثلی انسان: یک مطالعهمروری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
- کد COI اختصاصی: CCCHR01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 298
نویسندگان
استادیار، متخصص بیماری های داخلی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، خوزستان، ایران
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، خوزستان، ایران
کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، خوزستان، ایران
کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست- آب و فاضلاب، مدیر گروه سلامت محیط و کار، دانشگاه علومپزشکی آبادان ، خوزستان، ایران
کارشناس بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، خوزستان، ایران
چکیده
مقدمه: تغییر اقلیم می تواند بر اندام های مختلف بدن و سلامت انسان تاثیر بگذارد. همچنی تغییرات اقلیمی میتواند باعث بروز مشکلات باروری و جنسی شود. هدف اصلی این مطالعه مروری بررسی تاثیر تغییر اقلیم بر ناباروری وسیستم تولید مثلی انسان بود.مواد و روش ها: در این مطالعه مروری برای جمع آوری اطلاعات، از پایگاه های اطلاعاتی Google, SID ,Google sciencedirect ،Scholar، پاب مد و springer استفاده شد. برای جستجوی واژه ها از کلمات تغییر اقلیم ناباروری، سیستم تولید مثلی و reproductive health استفاده شد. نتایج: مواجهه با آلودگی هوا حی بارداری و مواجهه جنی در رحم با ای مواد شیمیایی و ابتلای جنی به بیماریهای آسم، کاهش ضریب هوشی و کاهش توجه و حافظه دیداری جنی تاثیر دارد. مطالعات حیوانی تاثیر آلودگی هوابر باروری نیز بصورت اثر روی تخمدان، سمیت تکاملی جنی ، کاهش تعداد اسپرم، کم تحرکی اسپرم و اختلال درسیگنال دهی هورمون آزاد کننده گنادوتروپی می باشد. آتش سوزی و حریق در جنگل نیز بر روی باروری تاثیر منفی دارد در موش هایی که ۴۰ روز با دود حریق جنگل مواجهه داشتند تغییر متیلاسیون DNA در اسپرم مشاهده شده است. اثر استرس گرمایی روی باروری در مردان بصورت تغییر حجم منی، تغییر مورفولوژی اسپرم، کاهش تحرک اسپرم و کاهش تعداد اسپرم و در زنان بصورت مرده زایی stillbirth می باشد. همچنی شوک اقلیمی Climate shocks و تغییرات آب و هوایی بر روی فرزند آوری و باروری زنان و سیستم تولید مثلی اثر منفی دارد. عوامل مناطق سیل زده به دلیل عوامل اجتماعی- اقتصادی کاهش ۳ درصدی نرخ زاد و ولد را نشان داده است. بیماری هایوکتور برن و ویروس های منتقله از پشه مانند مالاریا، دنگ، چیکونگونیا و زیکا برای زنان باردار، جنی در حال رشد وسلامت جنسی تاثیر منفی دارد. مواد شیمیایی سوخت فسیلی و مواد پتروشیمی مورد استفاده برای تولید پلاستیک مانند بیسفنول A، فتالات ها، سرب، جیوه، کادمیوم اثرات منفی شناخته شده ای بر باروری زنان و مردان دارند. بحث و نتیجه گیری: تغییرات اقلیمی بر سلامت جنی ، سقط های مکرر و ناباروری زنذان و مذردان میتوانذد اثذر گذاارباشد و باید اقدامات کنترلی و سازگاری با تغییرات اقلیمی را انجام داد.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، ناباروری، سیستم تولید مثل، مواجههمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.