نقش تغییرات اقلیمی بر بیماری های واگیر؛ یک مقاله مروری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی تغییر اقلیم و سلامت
  • کد COI اختصاصی: CCCHR01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوبکر جعفرنژاد

دانشجوی دکتری تخصصی اپیدمیولوژی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

سیده نجمه حجازی فرد

دانشجوی کارشناس ارشد اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.

چکیده

مقدمه : تغییرات اقلیمی به عنوان یکی از چالش های بزرگ قرن بیست و یکم شناخته شده است. این تغییرات می توانند تاثیراتگستردهای بر سلامت انسانها داشته باشند، از جمله افزایش ابتلا به بیماریهای واگیر. در این مقاله مروری، نقش تغییرات اقلیمیدر افزایش بیماریهای واگیر مورد بررسی قرار گرفت .مواد و روش ها : در این مطالعه مروری، با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، جستجو در موتور جستجو و دیتابیس های علمی شاملGoogle Scholar ، Magiran ، SID ، Iranmedex ، PubMed ، و Irandoc انجام شد. مطالعات منتشر شده در پایگاه هایفارسی و لاتین با کلیدواژه : " تغییرات اقلیمی "، " تغییرات شدید آب و هوا"، " بیماری واگیر "، " بیماری مسری " و معادل لاتینآن ها طبق Mesh terms و ترکیب کردن مترادف ها با عملگرهای AND ", " OR ", " NOT " " در بازهی زمانی سالهای ۱۴۰۱الی ۱۴۰۲ انتخاب شدند. پس از بررسی، ارزیابی عناوین و چکیده ها طبق معیارهای پذیرش، از بین ۳۳ پژوهش انجام شده، ۱۴مطالعه برای بررسی انتخاب شدند .یافته ها : مطالعات نشان می دهند که تغییرات اقلیمی می توانند تاثیرات مهمی بر بیماریهای واگیر داشته باشند. به عنوان مثال،افزایش دما و تغییر الگوی بارش می تواند به افزایش انتشار و شیوع بیماریهای مانند مالاریا، دیسانتری و بیماری های تنفسی عفونیمنجر شود. همچنین، تغییرات اقلیمی می توانند تاثیراتی بر روی پراکندگی حشرات و حیوانات میزبان بیماری زا داشته باشند که باعثافزایش ابتلا به بیماری های واگیر می شوند. نتیجه گیری : با توجه به نتایج مطالعه، میتوان راهبردهای عملی جهت مقابله با تاثیرات تغییرات اقلیمی بر بیماری های واگیر را بکاربست از جمله: تقویت سیستم های هشدار و پاسخگویی به بیماریهای واگیرمثل مانیتورینگ بیماریها و پایش سلامت عمومیجامعه، ارتقای آموزش و آگاهی عمومی درباره تغییرات اقلیمی از جمله بهبود دسترسی به اطلاعات، آموزش بهداشت و بهره برداریاز مدل های پیش بینی بیماریها، اقدامات پیشگیرانه مانند بهبود شرایط بهداشتی، تقویت سیستم های آب و فاضلاب و کنترل حشراتو حیوانات میزبان بیماری زا، می تواند در کاهش انتشار و شیوع بیماریهای واگیر به دنبال تغییرات اقلیمی، همکاری کلان ملی وبین المللی به گونه ای که تغییرات اقلیمی چالشی جهانی است و برای مقابله با تاثیرات آن بر بیماریهای واگیر، همکاری و هماهنگیملی و بینالمللی ضروری است از جمله تشکیل تیم های مشترک تحقیقاتی، اشتراک دانش و تجربیات و توسعه راهبردهای مشترکنیز می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد

کلیدواژه ها

تغییرات اقلیمی، بیماری واگیر، مقاله مروری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.