بررسی دال های معنایی شخصیت ها در شعر اکبر اکسیر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مطالعات زبان و ادبیات
- کد COI اختصاصی: CELPL04_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 181
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه ارومیه
چکیده
اکبر اکسیر از برجسته ترین شاعران طنزپرداز و فرانو معاصر است. تلاش دارد مکتب جدید شعری به نام فرانو یا مکتب آستارا را بنیان بگذارد و وی معتقد است شاعر نباید خود را در قید و بند وزن و قافیه اسیر کند و مسائل روز را به زبان ساده و صادقانه بازگو کند. شعرهای او را از جنبه های گوناگون نظیر طنز، گوشه و کنایه، ایهام و کژتابیهای زبانی و... می توان بررسی کرد. ما در این مقاله دال های معنایی شخصیت ها (نام خاص) را بررسی می کنیم شعرهایش معمولا کوتاه هستند ولی به اندازه خود حرف و پیام دارند پیامی چندوجهی و ایهام وار و اغلب با ظرفیت خواننده شکل می گیرد و طنزی نهان در درون خود دارد افراد شعرهای او اغلب اسامی خانواده وی یا شخصیت های اجتماعی، نام فرشتگان، شاعران و نویسندگان و... است. و بیشتر شعرهایش را به ملیحه همسرش تقدیم کرده است و در یکی از کتاب شعرش به نام مالاریا شعری سروده است با عنوان:((مواد لازم))پیاز، تخم مرغ، پیاز، سبزیپودرلباسشویی، قسط بانک، دستمال کاغذیامروز لیست من تکمیل استسوژه شعرم نیزحالا هی نق بزنیدچرا تمام شعرهایم به ملیحه تقدیم شده استچشمتان کور!!شما ملیحه ندارید به من چه.کلیدواژه ها
اکسیر، فرانو، شخصیت پردازی و نامگذاری و طنزمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.