بررسی مزایا و معایب ۴ دهه مدیریت علوم پزشکی به شیوه ادغام آموزش پزشکی با خدمات بهداشتی و درمانی : مرور حوزه ای
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در مدیریت و علوم پزشکی
- کد COI اختصاصی: IRCMMS08_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 309
نویسندگان
مربی پرستاری کودکان، دانشکده پیراپزشکی نهاوند، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پیراپزشکی نهاوند، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
استادیار پرستاری، دانشکده پیراپزشکی نهاوند، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
کارشناسی ارشد پرستاری، دانشکده پیراپزشکی نهاوند، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده
مقدمه : ادغام آموزش پزشکی با خدمات بهداشتی و درمانی یکی از تحولات مهم مدیریتی نظام سلامت در سال ۱۳۶۴ است . از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین مزایا و معایب ۴ دهه مدیریت علوم پزشکی به شیوه ادغام آموزش پزشکی با خدمات بهداشتی و درمانی انجام پذیرفت . روش : این مطالعه مروری از نوع حوزه ای بود. داده ها با استفاده از واژگان کلیدی در پایگاه های اطلاعاتی Magiran، ISC، SID، Pubmed , Scopus, Web of Science و Google Scholar در بازه زمانی ۰۱/۰۱/۱۹۸۶ تا ۰۱/۰۷/۲۰۲۳ جمع آوری گردید. غربالگری و انتخاب اسناد بر اساس دستورالعمل پریزما صورت گرفت . یافته ها: در جستجوی اولیه ۲۱۰ مقاله یافت شد که بیست مقاله وارد مطالعه شد. مزایا و معایب طرح ادغام در پنج حوزه آموزش، پژوهش ، بهداشت ، درمان و مدیریت بررسی شد. نتایج بررسی مطالعات نشان داد که عرصه بهداشت یکی موفق ترین حوزه های های سلامت ، و آموزش و پژوهش از حوزه های پر چالش این طرح محسوب می شوند. نتیجه گیری : طرح ادغام آموزش پزشکی با خدمات بهداشتی درمانی موفق شده است به اهداف اولیه دست یابد. این طرح ضمن مرتفع ساختن بسیاری از مشکلات همچون کمبود نیروی انسانی و امکانات بهداشتی - درمانی ، توانسته است آموزش پزشکی مبتنی بر نیاز جامعه را فراهم نماید. در نتیجه با وجود پیامدهای مثبت طرح ادغام، توجه به نقاط ضعف و چالش های آن، یکی از ضرورت های مهم برای ارتقای نظام سلامت می باشد.کلیدواژه ها
ادغام، آموزش پزشکی ، نظام سلامت ، مدیریت سلامت ، ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.