آلگوریتم ترکیبی هوشمند برای حل مسایل کنترل شبکه و کاربردهای آن در مسایل طراحی شبکه بزرگ مقیاس

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنگره مشترک سیستمهای فازی و هوشمند ایران
  • کد COI اختصاصی: FJCFIS02_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قطعی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، گروه تحقیقات

سیدمهدی تشکری هاشمی

مهشید فلسفی

چکیده

در این مقاله مساله کنترل با اهرمهای هزینه روی شبکه با عاملهای هوشمند، مطالعه و یک آلگوریتم ترکیبی برای بهینهسازی پارامترهای کنترلی به منظور بهینهسازی معیار کارایی شبکه پیشنهاد مینماییم. وجود عاملهای هوشمند استفاده از مدلهای تخصیصترافیک برای پیشبینی جریانهای شبکه را اجتنابناپذیر مینماید و عدم قطعیت موجود در اطلاعات ذرهای و پراکنده سیستم نیز بایستی با متغیرهای فازی پیادهسازی شود. از این رو آلگوریتمی کارا برای پیدا کردن جریانهای تعادلی در مساله تخصیص ترافیک باهزینههای سفر فازی پیشنهاد میگردد. به کمک یک طرح شبیهسازی نیز معیار کارایی شبکه بر اساس تراکم شبکه، زمان سفر وپیوستهای اجتماعی، محاسبه میشود. بهینهسازی معیار کارایی شبکه، در حالت شبکههای بزرگ مقیاس، مستلزم ارزیابی متوالی آن تابع است که از نظر محاسباتی بسیار گران تمام میشود، لذا از یک شبکه عصبی پرسپترون چندلایه به عنوان متامدل استفاده میشود که معیار کارایی را براساس مقادیر پارامترهای کنترلی ارائه نماید. به کمک آلگوریتم بهینهسازی انبوهیPSO)مقادیر بهینه پارامترهای کنترلی محاسبه میگردد. به دلیل قابلیت موازیسازی محاسبات و ذخیرهسازی اطلاعات شبکه، از آلگوریتم پیشنهادی میتوان برای حل مشکل ترافیک در کلانشهرهایی که با تکنولوژیRFID یا سامانههای مشابه کنترل میشوند، به صورت موثری استفاده نمود. نتایج عددی و کاربرد آلگوریتم پیشنهادی در مساله طراحی شبکه نیز مورد نظر قرار میگیرد

کلیدواژه ها

بهینهسازی-شبیهسازی، آلگوریتمهای مکاشفهای، ابرمدل، شمارش مسیرها، اطلاعات ذرهای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.