تاثیرات متقابل سلامت روان و جسم در نوجوانان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: ESPCER09_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول مستغنی فریمانی

کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فریمان، ایران

رعنا محرابی فریمانی

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، فریمان، ایران

مهسا داروغه

کارشناس مهندسی پزشکی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، فریمان، ایران

مریم سادات امیری

کارشناس مهندسی پزشکی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، فریمان، ایران

مریم متحدین

کارشناس مامایی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فریمان، ایران

مریم متحدین

کارشناس مامایی ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فریمان، ایران

چکیده

سلامت روان و جسم اساسا به هم مرتبط هستند. ارتباط های متعددی بین سلامت روان و شرایط جسمی وجود دارد که به طورقابل توجهی بر سبک زندگی افراد، تقاضا برای مراقبت های بهداشتی و سایر خدمات تاثیر می گذارد و پیامدهایی را برای جامعهایجاد میکند. این مطالعه با هدف تاثیرات متقابل سلامت روان و جسم در نوجوانان شهرستان فریمان در سال ۱۴۰۲ انجام شد دربررسی توصیفی- مقطعی ۷۶۹۵ نفر از نوجوانان شهرستان فریمان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جمع آوریاطلاعات از طریق فرم مراقبتی نوجوانان صورت و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی (Pearson X(۲ و نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند ۵۰/۹% دختر، ۵۳/۸% ساکن شهر بودند. ۶/۱% لاغر، ۴/۹% چاق، ۸/۷% اضافه وزن و ۸۰/۳% هم وزن طبیعی داشتند. ۹۶۶ نفر (۱۲/۶۸%) نوجوانان دارای اختلال دیسترس روانشناختی بودند . ۷۲/۸% لبنیات، ۵۹/۲% سبزیجات و ۶۷% هم میوه روزانه مصرف می کردند. وضعیت نمایه تودهبدنی و سلامت روان در پسران بهتر از دختران بود. همچنین سلامت روان نوجوانان روستایی بهتر از نوجوانان شهری بود و نیز سلامت روان افرادی که BMI طبیعی داشتند بهتر از سایر نمایه توده بدنی بود. نتایج نشان داد بین سلامت روان و BMI با متغیرهای جنسیت ، محل سکونت، وضعیت قد به سن، وضعیت فعالیت بدنی ، تماشای تلویزیون ، تعداد وعده غذایی و مصرف روزانه میوه ارتباط معناداری وجود داشت (p< ۰.۰۰۱). به نظر می رسد چاقی، اعتماد به نفس را پایین می آورد و باعث تشدید علایم افسردگی می شود. علاوه بر عوامل رفتاری و روانی، عوامل تغذیه ای و کاهش فعالیت جسمی می تواند هم منجر به چاقی و هم منجر به افسردگی شود و این رابطه کاهش فعالیت فیزیکی و افسردگی درسال های اخیر مطرح است که نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

کلیدواژه ها

سبک زندگی ، سلامت روان ، نمایه توده بدنی ، نوجوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.