اثبات حجر و آیین رسیدگی به امور اثبات محجورین

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF18_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پانته آ اکرمی

کارشناسی ارشد ، حقوق ، حقوق خصوصی،دانشگاه آزاد اسلامی ،کرمانشاه.ایران

چکیده

هدف اصلی مقاله حاضر اثبات حجر و آیین رسیدگی به امور اثبات محجورین می باشد. حجر در اصطلاح حقوقی،به معنای عدم اهلیت استیفاست و در تعریف آن حقو قدانان معتقدند که، حجر عبارت است از منع شخص به حکمقانون از اینکه بتواند امور خود را بطور مستقل و بدون دخالت دیگری اداره کند و شخصا اعمال حقوقی انجام دهد،به این ممنوعیت قانونی حجر گفته میشود در ای نکه حجر فقط در امور مالی است یا شامل امور غیر مالی هممیشود اختلاف نظر وجود دارد؛ بعضی فقها و حقوقدانان آنرا مختص امور مالی میدانند و در مقابل عده ای از فقهاو حقوقدانان آنرا اعم از امور مالی و غیر مالی میدانند. پرداختن به موضوع حجر و اثبات آن در مواردی که اشخاصمحجور مورد سوءاستفاده قرار می گیرند از این جهت حائز اهمیت قرار میگیرد که با توجه به اینکه محجورین توا نمدیریت مالی و همچنین مدیریت بقیه ی امور مربوط به خود را ندارند، امکان اینکه مورد سواستفاده قرار بگیرند،بسیار زیاد است. این سوءاستفاده می تواند توسط نزدیکان شخص محجور اتفا ق بیفتد. بعضی افراد با اینکه شرعا وقانونا مالک اموالی شناخته شده اند، به جهت مصالح خودشان و با مصالح دیگران از تصرف کردن در مجموع اموال ویا بخشی از دارایی خود ممنوع خواهند بود. به همین دلیل پرداختن به محجورین و بررسی اعمال حقوقی و مالیآنان یکی از مسائل بسیار مهم به ویژه در جامعه ی امروزی ما می باشد.

کلیدواژه ها

اثبات حجر، محجورین، سوء استفاده، نفس اشخاص محجور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.