تحلیل آماری وب سایت های گردشگری پزشکی هند و ایران با استفاده از روش وب کیو ای ام
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی جامع گردشگری سلامت
- کد COI اختصاصی: NCHT01_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 255
نویسندگان
استادیار گروه اقتصاد، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان
استادیار گروه پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
استادیار گروه پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده
هدف این پژوهش میزان کیفیت وب سایت های تسهیل گران گردشگری پزشکی از دیدگاه متخصصین می باشد. برای نیل به این هدف، روش توصیفی و تحلیلی انجام شد. این پژوهش یک مطالعه ترکیبی که در فاز کیفی و کمی بررسی شده است. جامعه آماری این پژوهش استراتژی دو مراحله ای شناسایی تعداد ۵۰ وب سایت تسهیل گر گردشگری پزشکی حاصل از جستجویی تخصصی در گوگل و یاهو شناسایی شدند و با مراجعه به وب سایت های مرتبط با گردشگری پزشکی از جمله لیست عضویت انجمن گردشگری پزشکی و وزارت بهداشت و از طریق لینکدین در ایران و هند استخراج شد. ارزیابی بخش روش وب کیو ای ام یافته ها نشان داد هیچ یک از وبسایت های تسهیلگران گردشگری پزشکی ایرانی در وضعیت بسیار مطلوب نبوده است و تنها ۱۰ مورد (۶/۴۱ درصد) از آنها یعنی کمتر از ۵۰ درصد در سطح مطلوب قرار دارند. با این حال، ۲/۵۴ درصد وبسایت های ایرانی سطح متوسط داشتند. در میان وبسایت های تسهیلگران گردشگری پزشکی هندی نیز تمامی وب سایت ها حداقل ۵۰ درصد شاخصه های این ابزار را رعایت کرده اند. در مقابل ۷/۵۷ درصد وبسایت های هندی در سطح مطلوب و ۹/۲۶ درصد در سطح بسیار مطلوب قرار دارند. بنابراین در مجموع، ۶/۸۴ درصد وبسایت های هندی حداقل در سطح مطلوب قرار دارند. از لحاظ آماری، نیز نتایج آزمون تی مستقل نشان از اختلاف معنی داری میان سطح رعایت های شاخص های وب کیو ای ام میان وبسایت های هندی با وبسایت های ایرانی دارد. نتیجه گیری: با نتایج سه معیار اصلی کیو ای ام «قابلیت اطمینان»، «کارایی»، «عملکرد» در وب سایتهای هندی نشان می دهد بین رعایت عناصر این مقوله اختلاف معنی داری وجود دارد، لذا پیشنهاد می شود وزارت بهداشت و سازمان گردشگری باید در خصوص طراحی پورتال ها از شرکت های پیشرو با نظر متخصصان مجرب به تهیه وب سایت تسهیلگران گردشگری پزشکی تهیه کرده و همه ی این شرکت ها ابلاغ گردد تا طراحان پورتال های این شرکت ها جهت طراحی و اساس آن اقدام فرمایند.کلیدواژه ها
ارزیابی کیفیت، وب سایت، گردشگری پزشکی، ایران، هند، وب کیو ای اممقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.