حذف مترونیدازول و افلوکساسین از محلول های آبی بااستفاده از فرآیند انعقاد الکتریکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی شیمی و توسعه فناوری نانو
- کد COI اختصاصی: NANOTEC07_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1199
نویسندگان
مرکز آموزشی علمی کاربردی گچساران ۲
چکیده
نتایج این تحقیق اثربخشی انعقاد الکتریکی ۱)EC( در حذف مترونیدازول۲ و افلوکساسین۳ از محلولهای آبی را نشان میدهد. تحتشرایط بهینه، روش انعقاد الکتریکی بازده حذف ۹۴/۲۱ برای مترونیدازول و ۸۹/۱۱ برای افلوکساسین به دست آورد. برای درک حذفمترونیدازول و افلوکساسین با استفاده از روش انعقاد الکتریکی، از مدلهای ایزوترم جذب استفاده شد. نتایج نشان داد که جذب مترونیدازول و افلوکساسین بر روی لخته های هیدروکسید آهن با مقادیر ضریب همبستگی ۰/۹۵۱ و ۰/۹۴۶، از ایزوترم Sips پیروی میکند. برای تعیین روشهای حذف مترونیدازول و افلوکساسین با استفاده از روش انعقاد الکتریکی، سه مدل سینتیکی بررسی شد. مدل مرتبه دوم مناسبترین مدل بود، که نشان میدهد مکانیسم جذب شیمیایی حذف مترونیدازول و افلوکساسین را کنترل میکند. مقادیرR۲ برای مترونیدازول و افلوکساسین به ترتیب ۰/۹۵۷ و ۰/۹۵۴ بود که نشان دهنده تناسب خوب با مدل مرتبه دوم است. در سیستم دوتایی، که در آن هر دو آنتی بیوتیک وجود داشتند، راندمان حذف در نسبتهای مختلف تعیین شد. برای نسبت مترونیدازول :افلوکساسین ۱:۱، ۴:۱ راندمان حذف به ترتیب ۹۴/۱۱ و ۹۷ برای مترونیدازول و ۹۲/۲۷ و ۹۳ برای افلوکساسین بود. . این نتایج توانایی روش انعقاد الکتریکی را برای حذف موثر هر دو ترکیب دارویی در یک سیستم دوتایی برجسته می کند.کلیدواژه ها
مترونیدازول، افلوکساسین، انعقاد الکتریکی، سینیتیک ، سیستم دوتاییمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.