بررسی عقد اجاره فضولی در فقه شیعه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCA08_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رسولخانی

طلبه مدرسه علمیه معصومیه

مجتبی سرلک

طلبه مدرسه علمیه معصومیه

علی اصغر گودگزی

طلبه مدرسه علمیه معصومیه

حبیب رضوانی

طلبه مدرسه علمیه مبارکه رضویه

چکیده

در فقه شیعه بحث عقد فضولی به طور کلی یکی از مسائل اصلی مطرح بین فقها می باشد . یک عقد فضولی بیان کنند این است که آن عقد یک رکن اساسی خود را ندارد و آن رکن نبود اجازه ی مالک اصلی است . این مسئله در عقود مختلف ممکن است به وجود بیاید مثل عقد بیع .اکنون ما به دنبال این هستیم که آیا در عقد اجاره نیز امکان فضولی بودن عقد وجود دارد و اگر وجود دارد عقد صحیح است یا خیر ... ضرورت این مسئله در امور روزمره زندگی پیداست و مشاهده می شود که عقود اجاره فضولی در جامعه رخ میدهد و باید دید این عقود صحیح است یا خیر؟ به طور خاص عقد اجاره فضولی بحث اختلافی بین فقهای امامیه است بر خلاف بیع فضولی یا نکاح فضولی که اختلاف کمتری بین فقها و جود دارد . منابع روایی محدود در این موضوع شاید یکی از دلایل اصلی بین فقها می باشد. ما در این پژوهش به دنبال این هستیم که به پرسش های زیر پاسخ دهیم. منابع روایی صحت عقد فضولی را چگونه تحلیل می شوند؟ نظر شهید اول و شهید ثانی در مورد عقد اجاره فضولی چیست؟ نظر مشهور فقهای امامیه در مورد عقد اجاره فضولی چیست ؟ اختلاف فقها در مورد صحت عقد اجاره فضولی چیست و چگونه میتوان نظرات مختلف را باهم جمع کرد؟

کلیدواژه ها

عقد فضولی ، اجاره، صحت عقد فضولی ،بیع ،اجازه ، کاشفیت ، ناقلیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.