ترور دانشمندان هسته ای ایران از منظر حقوق بین الملل (چگونگی پیگرد حقوقی بین المللی شهید محسن فخری زاده)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCA08_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر اعتمادفر

دانشجو کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه شیراز

چکیده

ترور به عنوان پدیده ای شوم و وحشتناک که امروزه به صورتی سازمان یافته و با هدف ترساندن و نیز از میان بردن یک فرد خاص و گروهی از یک جامعه به کار میرود. اعمال ترور که معمولا با انگیزه های مختلف سیاسی، دینی و مذهبی و نژادی است یا با استفاده از یک اسلاحه و یا به کارگیری بمب گروه هدف خود را مورد هدف قرار می دهد. از جمله افرادی که در کشور ما در سالیان اخیر مورد توجه کشورهای غربی قرار می گیرند، دانشمندان هسته ای هستند که در طول ۱۲ سال شش تن از آنان مورد هدف قرار گرفتند و در نهایت پنج نفر از آنان به شهادت رسیدند. در حقوق ایران، جرم مستقلی برای ترور و مجازات آن در نظر گرفته نشده است. همین مسئله در عمل موجب دشواری امر در رسیدگی به این جرایم است که با جرم انگاری و تعیین مجازات، مرجع صالح به رسیدگی در این جرایم نیز مشخص می شود. در این پژوهش، نگارنده می کوشد ترور دانشمندان هسته ای ایران به ویژه ترور شهید فخری زاده را از منظر حقوق داخلی و حقوق کیفری بین الملل را با بهره گیری شیوه توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

ترور، تروریسم، دانشمندان هسته ای، شهید محسن فخری زاده،حقوق کیفری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.