تکافل؛ ابزاری برای رفع فقر و تامین عدالت اقتصادی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA08_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 161
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه حقوق بین الملل، دانشگاه قم، قم
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی، موسسه طلوع مهر، قم
دانشجوی دکتری، گروه حقوق بین الملل، دانشگاه قم، قم
چکیده
فقر به معنای آستانه ای است که برای حداقل زندگی لازم است . همچنانکه فقر در جامعه وجود دارد و رویکردهای مختلفی در فلسفه غرب و اسلام نسبت به آن وجود دارد. هر کدام پاسخ های متفاوت و گاه مغایر هم جهت رفع فقر و حصول عدالت اجتماعی ارائه نموده اند. مکاتب سیاسی معاصر در رفع فقر ناتوان بوده اند و نتوانسته اند فقر را آنچنان که شایسته است و مورد قبول جامعه و حکما، از جامعه حفظ کنند. در این مقاله تلاش شده است به این سوال پاسخ داده شود که نظریه تکافل چه راه حلی برای فراهم نمودن بستر مناسب برای رشد و مشارکت جامعه برای تامین عدالت و مشارکت اجتماعی ارائه نمی نماید. این نوشته با بهره گیری از روش تحقیق کتابخانه ای و تحلیلی به این نتیجه می رسد که تکافل با متابعی از قبیل انفال، زکات و غیره با روش های مختلف و بدون استفاده از مالیات های متعارف فقر را مهار نماید و به اهداف فوق دست یابد.کلیدواژه ها
نظریه تکافل، ادال اقتصادی، فقر، حقوق بشرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.