اولویت بندی پیامدهای ژئوپولیتیک زیست محیطی بحران آب در حوضه های آبریز غرب استان فارس
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین همایش ملی جامعه، حکمت و حکمرانی
- کد COI اختصاصی: SHGSCONF03_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی، گروه جغرافیا، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران
گروه جغرافیا، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران
گروه جغرافیا، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران
گروه معماری و شهرسازی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر اولویت بندی پیامدهای ژئوپولیتیک زیست محیطی بحران آب در حوضه های آبریز غرب استان فارس می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش توصیفی-تحلیلی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر ، ۱۳۸ نفر از افراد کارشناس و نخبه در زمینه جغرافیای سیاسی و مدیریت منابع آب در سطح استان فارس بوده و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد ۱۰۲ نفر به صورت در دسترس در نظر گرفته شدند. پرسشنامه این تحقیق دارای ۴۴ سوال ۵ گزینه ای در بخش های محیط طبیعی با ۱۹ سوال، محیط زیست جانوری-گیاهی با ۱۲ سوال، محیط زیست انسانی با ۹ سوال و اقلیم با ۴ سوال می باشد. که روایی آن به شیوه صوری، محتوایی و سازه ای و پایایی آن بر اساس آلفای کرونباخ به میزان ۸۶/۰ مورد تایید واقع شده است. داده های گردآوری شده بر اساس آزمون فریدمن در نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از بین گویه های مختلف گویه « از بین رفتن و خشک شدن چاه ها و قنوات» در رتبه نخست، گویه « از بین رفتن زیبایی های طبیعی محیط(تالابها و چشمه ها و ....)» در رتبه دوم که متعلق به متغیر محیطی طبیعی می باشند. گویه « کاهش مساحت جنگل ها» از متغیر محیط زیست جانوری-گیاهی در رتبه سوم و گویه « نزاع و درگیری بر سر منابع آبی» از متغیر محیط زیست انسانی در رتبه سوم و گویه های «بهره برداری بی رویه از منابع تالابها» و «تغییر کاربری اراضی و باغها» از متغیر محیط طبیعی به ترتیب در رتبه های پنجم و ششم قرار دارند. مقایسه میانگین ها نشان می دهد که از بین شاخص های مختلف شاخص اقلیم نسبت به ۳ شاخصه دیگر در وضعیت حادتری قرار دارد. شاخص های محیط زیست جانوری-گیاهی، محیط طبیعی و محیط زیست انسانی در رتبه های بعدی به لحاظ وضعیت بحرانی قرار دارند.کلیدواژه ها
پیامد، ژئوپولیتیک، زیست محیط، بحران آب، حوضه-های آبریز.مقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.