الگوریتم چند جمعیتی ژنتیک با توابع برازش متفاوت در هر جمعیت برای حل مسئله جداول زمانی دروس دانشگاه
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین کنگره مشترک سیستمهای فازی و هوشمند ایران
- کد COI اختصاصی: FJCFIS02_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2312
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
دانشگاه اصفهان
چکیده
تهیه جداول زمانی، یک مسئله پرکاربرد جهت برنامهریزیهای مختلف (بویژه در سیستمهای آموزشی) میباشد. این مسئله ازجمله مسائلNP-complte میباشد و نیاز به استفاده از الگوریتمهای هوشمند جهت حل آن قطعی است. الگوریتم ژنتیک چند جمعیتی، بجای استفاده از یک جمعیت اولیه، جمعیتهای متفاوتی ایجاد مینماید. ساختار کروموزمی در این جمعیتها یکسان است؛ اما هرجمعیت میتواند مراحل انتخاب، تکثیر، جهش و تابع برازش خاص خود را داشته باشد. پس از گذشت چند نسل، توسط الگوریتمهاینخبهگرا به تبادل کروموزم بین جمعیتها میپردازیم. کار صورت گرفته تلاش دارد با استفاده از توابع برازش مختلف در هر جمعیت یکویژگی (ارضاء محدودیتها) را تقویت نماید. با تبادل کروموزمها، در هر جمعیت، والدهایی با ویژگیهای مختلف وجود خواهند داشت که تکثیر آنها میتواند فرزندانی حاوی این ویژگیهای مختلف ایجاد نماید. تابع برازش در حالت تک جمعیتی، تاکید بر ارضاء محدودیتهای سخت دارد و به طور خودکار، ابتدا باعث ارضاء محدودیتهای سخت میشود. به دلیل وابستگی محدودیتها به یکدیگر، ارضاء محدودیتهای سخت و نرم در دو مرحله تقریبا مجزا، روند ارضاء محدودیتهای نرم را کند و بیکیفیت مینماید. نتایج آزمایشات نشان میدهد: استفاده از چند جمعیت با تابع برازش مختلف، محدودیتها را همگام با یکدیگر و در زمان کمتری ارضاء می نمایدکلیدواژه ها
الگوریتمهای ژنتیک، تابع برازش، جداول زمانی، کروموزم ، محدودیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.