بررسی روشهای بهبود بازده سیستم ماهی ترسان در نیروگاه نکا

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC20_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی جلالی لیچائی

پژوهشگاه نیرو - گروه محیط زیست ایران

چکیده

یکی از مشکلات زیست محیطی نیروگاه نکا، ورود ماهیها به تاسیسات آب خنک کن و تلف شدن آنها در صافیهای ورودی است . پس از آزمایش ناموفق سیستم نوری در سالهای اولیه راه اندازی نیروگاه، در حال حاضر از روش الکتریکی دورسازی ماهی استفاده می شود . با توجه به عملکرد نامناسب سیستم موجود، روشهای مختلف افزایش بازده از طریق بهینه سازی یا جایگزینی سیستم موجود بررسی شد . با درنظر گرفتن مزایا و معایب سیستمهای مختلف دورسازی شامل روشهای فیزیکی و رفتاری، روش الکتریکی همچنان بهترین گزینه دورسازی است . با طراحی و ساخت پایلوت و تجهیزات موردنیاز، آزمایشات پایلوت انجام و تاثیر پارامترهای مختلف بر بازده دورسازی بدست آمد . با توجه به اهمیت توزیع میدان الکتریکی ، نرم افزاری برای شبیه سازی میدان زیر آب تدوین گردید . شبیه سازیها نشان داد بدلیل سرعت زیاد آب در کانال ورودی، میدان الکتریکی سیستم موجود برای دورسازی ماهیها مناسب نیست . پس از بررسی روشهای گسترش میدان الکتریکی به نواحی سرعت کمتر، نصب الکترود کمکی در بالادست الکترودهای اصلی بعنوان روش مناسب انتخاب شد . توسعه میدان سبب افزایش جریان و توان مصرفی می شود که نیازمند تغییر در دستگاههای تولید پالس است . با محاسبه جریان موردنیاز در حالتهای مختلف، دو روش به عنوان گزینه های مناسب بهینه سازی تعیین شد . انتظار می رود با انجام تغییرات فوق، تلفات ماهیهای با طول بیش از 5 سانتیمتر حدود 60-80% کاهش یابد .

کلیدواژه ها

دورسازی ماهی، پالس الکتریکی، روش صوتی، نور لحظه ای، شبیه سازی، آستانه حساسیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.