مروری بر روش های پیش بینی سایت های تعامل کمپلکس های آنتی بادی–پروتئین مبتنی بر هوش مصنوعی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 131
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-5-1_006
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان یکی از مهمترین چالش های بهداشتی قرن اخیر و آینده می باشد. طراحی داروهای ضدسرطان هدفمند، مبتنی بر آنتی بادی های مونوکلونال، نیازمند درک مکانیسم تعامل آنتی بادی–پروتئین در سطح باقی مانده ها است. اولین گام برای تولید آنتی بادی های مونوکلونال، پیش بینی ساختار آن ها می باشد.
روش: در این مقاله، مهم ترین تحقیقات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، ScienceDirect، Springer و IEEE، برای پیش بینی سایت های تعامل کمپلکس های آنتی بادی-پروتئین و تعیین ساختار موثر آنتی بادی ها، به صورت ساختاریافته مورد بررسی قرار گرفت. معمولا برای این منظور، از شبکه های عصبی مصنوعی یا وب سرورها استفاده می شود. به علاوه، برخی محققین نیز از الگوریتم های تکاملی برای پیش بینی ساختار موثر آنتی بادی ها استفاده نموده اند. بر این اساس، تعداد ۱۴ روش مبتنی بر ساختار فضایی پروتئین ها، ۲۸ روش مبتنی بر توالی اسیدهای آمینه (مستقل از ساختار فضایی) و ۱۸ روش پیش بینی ساختار آنتی ژن/آنتی بادی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: مطالعه حاضر نشان داد که دقت روش های مبتنی بر ساختار فضایی تا ۸۰ % قابل افزایش می باشد؛ در حالی که دقت روش های پیش بینی مبتنی بر توالی اسیدهای آمینه به ندرت بهتر از ۷۵ % بود. از آنجا که ساختار فضایی بسیاری از آنتی بادی ها در دسترس نمی باشد؛ برخی محققین برای بهبود دقت (حتی تا ۹۶%)، تنها از توالی آنتی بادی های موثر بر چند آنتی ژن مشابه در آموزش شبکه عصبی استفاده نموده اند؛ لذا با توجه به دقت بالای به دست آمده، پیشنهاد می شود که از روش اخیر برای پیش بینی ساختار آنتی بادی های مونوکلونال استفاده گردد.
نتیجهگیری: در این مقاله، پس از مرور روش های موجود برای پیش بینی سایت های تعامل آنتی بادی -پروتئین، پیشنهادهایی برای پیش بینی ساختار آنتی بادی های مونوکلونال پیشنهاد گردید.
کلیدواژه ها:
Immunology ، Monoclonal Antibodies ، Antibody-Protein Complexes ، Artificial Intelligence ، Neural Networks ، ایمونولوژی ، آنتی بادی های مونوکلونال ، کمپلکس آنتی بادی-پروتئین ، هوش مصنوعی ، شبکه های عصبی
نویسندگان
مرضیه عبدی
Ferdowsi University of Mashhad
مهدی سعادتمند طرزجان
Ph.D in Bioelectronc, Assistant Professor, Medical Imaging Lab, Department of Electrical Engineering, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
محمد طاهر زاده ثانی
Ferdowsi University of Mashhad
علیرضا حق پرست
Ferdowsi University of Mashhad
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :