طراحی و ایجاد برنامه کاربردی خودمراقبتی برای بعد از جراحی برداشت حنجره
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-8-1_003
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: جراحی برداشت حنجره تنها در مان شناخته شده سرطان حنجره است. هدف این مطالعه طراحی و ایجاد برنامه کاربردی خودمراقبتی برای بیمارانی بود که عمل برداشت حنجره انجام داده اند.
روش: این پژوهش از نوع توسعه ای- کاربردی بود که در دو مرحله انجام شد. مرحله اول شامل نیازسنجی عناصر داده با استفاده از پرسشنامه توسط ۱۴ نفر از متخصصین گوش و حلق و بینی بود. سپس، نمونه اولیه برنامه کاربردی با زبان جاوا ایجاد شد. در مرحله دوم کاربرد پذیری برنامه کاربردی با استفاده از پرسشنامه استاندارد ارزیابی کاربردپذیری انجام شد.
نتایج: یافته های مرحله اول در برگیرنده دو بخش اصلی اطلاعات بالینی و قابلیت های برنامه کاربردی بود. اطلاعات بالینی شامل ۱۴ گروه اصلی و ۳۵ زیرگروه با میانگین نمره ۹/۹ بود. قابلیت های برنامه کاربردی شامل هشدار، یادآوری، پیام رسانی، شبکه های اجتماعی، نوبت دهی درمانگاه و اتصال به اینترنت بود. بر اساس نظرات شرکت کنندگان تمامی اقلام اطلاعاتی پرسشنامه ضروری اعلام شدند. کاربرد پذیری برنامه کاربردی نیز با میانگین کلی ۷/۶، در سطح خوب ارزیابی شد.
نتیجه گیری: استفاده از برنامه کاربردی خودمراقبتی بیماران پس از برداشت حنجره، به افزایش اطلاعات آنان کمک نموده و انجام خود مراقبتی را تسهیل می نماید؛ لذا می توان انتظار داشت که با استفاده از فناوری و برنامه های کاربردی در حوزه خود مراقبتی بیماران پس از عمل جراحی برداشت حنجره، مراجعه آنان به مراکز بهداشتی -درمانی کاهش یافته و سوالات آموزشی و مراقبتی از کادر درمانی کاهش یابد. هرچند پیشنهاد می گردد در این حوزه با جمعیت بزرگ تر و در استان های مختلف مطالعات بیشتری انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامرضا بیاضیان
E.N.T. Specialist, Assistant Professor, Ear, Nose, and Throat (ENT) Dept., Faculty of Medicine, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مصطفی لنگری زاده
Ph.D. in Medical Informatics, Associate Professor, Health Information Management Dept., School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهسا صالحی
M.Sc. in Medical Informatics, Health Information Management Dept., School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :