بررسی مطابقت محتوای سیستم های اطلاعات بیمارستان با دستورالعمل حداقل داده های ضروری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-2-4_001
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: در راستای اجرای طرح سپاس و راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت، ایجاد و ثبت حداقل داده های ضروری در سیستم اطلاعات بیمارستان امری ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان رعایت حداقل داده های بالینی تدوین شده توسط وزارت بهداشت در سیستم اطلاعات بیمارستان های آموزشی ، خصوصی و تامین اجتماعی شهر کرمان انجام شده است.
روش: این مطالعه کاربردی به روش توصیفی-مقطعی با استفاده از چک لیست مجموعه حداقل داده های تدوین شده توسط وزارت بهداشت انجام شده است. ارزیابی میزان رعایت مجموعه حداقل داده ها و ثبت آن ها در ۵ سیستم اطلاعات بیمارستانی مورد استفاده در ۹ بیمارستان آموزشی ، خصوصی و تامین اجتماعی در مقطع زمانی نیمه دوم سال ۱۳۹۳ در شهر کرمان انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد که نرم افزار شماره ۲ بیشترین میزان مطابقت را (۱۰۰%) در دارا بودن شاخص داده های دارو و لوازم مصرفی و ۹۷% در ثبت اطلاعات پاراکلینیک و نرم افزار شماره ۵ کمترین میزان را به ترتیب (۷۹%) و ۸۶% دارا بود. هیچ کدام از سیستم های اطلاعاتی داده مربوط به مرفولوژی نئوپلاسم و همچنین مکان فوت و نوع زمان فوت از زیر مجموعه داده های ثبت تشخیص و فوت را دارا نبودند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت مجموعه حداقل داده ها در یکپارچه شدن اطلاعات مربوط به بیماران، پیاده سازی مجموعه حداقل داده های ابلاغ شده از سوی وزرات بهداشت در نرم افزارهای سیستم های اطلاعات بیمارستان توسط طراحان سیستم و همچنین رعایت ثبت آن توسط کاربران مراکز درمانی بسیار با اهمیت است.
کلیدواژه ها:
Minimum Data Set ، Hospital Information System ، Standardization ، Documentation ، مجموعه حداقل داده ها ، سیستم اطلاعات بیمارستان ، استاندارد سازی ، مستند سازی
نویسندگان
لیلا احمدیان
Ph.D. in Medical Informatics, Assistant Professor, Medical Informatics Research Center, Institute for Futures Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
محبوبه میرمحمدی
MSc in Health Information Management, Health Services Management Research Center, Institute for Futures Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :