تعیین پارامترهای بهینه کنترل برداری موتور سنکرون قطب برجسته با استفاده ازالگوریتم فازی - ژنتیک
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: بیستمین کنفرانس بین المللی برق
- کد COI اختصاصی: PSC20_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3206
نویسندگان
دانشگاه صنعتی اصفهان ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، دانشگاه مازندران
دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
موتور سنکرون قطب برجسته به جهت غیراستوانه ای بودن روتور دارای پاسخ دینامیکی سریعی بوده و امکان طراحی درایوهای سنکرون خود کنترل کننده در سطوح ولتاژ، توان، جریان و سرعت بالا باعث متمایز شدن آن نسبت به دیگر درایوهای DC و القایی شده است . در این مقاله، برای کنترل برداری از روش امتداد یابی شار دور روتور به منظور کنترل درایو استفاده شده است . به دلیل مقاوم بودن کنترل کننده های فازی در حالات ایجاد اختلال بار و ایجاد نویز از این کنترل کننده جهت تنظیم درایو استفاده می شود . به منظور تعیین پارامترهای بهینه و ضرایب کنترل کننده های معمولی از الگوریتم ژنتیک استفاده کرده ایم . در این مقاله، طراحی کنترل کننده ها بر اساس منطق فازی و الگوریتم ژنتیک و همچنین عملکرد درایو سنکرون در حالت اعمال کنترل کننده فازی _ ژنتیک ) FG ) 1 بررسی و نتایج کامپیوتری مربوطه ارایه می شود . در نهایت نتایج بدست آمده در این مقاله با نتایج مربوط به کنترل برداری موتور سنکرون قطب برجسته که از کنترل کننده های متداول ( کنتر ل کننده ) PI جهت کنترل درایو بهره گرفته، مقایسه می شود . برای اینکه در اجرای الگوریتم ژنتیک سریعتر به جواب بهینه برسیم پارامترهای کنترل کننده های معمولی که با سعی و خطا بدست آمده بود را در دنباله های اولیه قرار داده ایم؛ همچنین، با توجه به کند بودن نرم افزار SIMULINKMATLAB از نرم افزارBorland C++ . جهت شبیه سازی استفاده شده استکلیدواژه ها
کنترل فازی، الگوریتم ژنتیک، کنترل برداری، موتور سنکروناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.