بررسی نقش مدیریت عوامل اجتماعی بر دینداری جوانان ۰۲ تا ۰۲ سال شهر کرمان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نشریه پژوهش های نوین در مدیریت کارآفرینی و توسعه کسب و کار، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_NEMBD-2-1_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته روانشناسی تربیتی،
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر گرایش دینی جوانان ۰۲ تا ۰۲ ساله شهر کرمان انجام شده است. در اینپژوهش آنچه مورد توجه است بررسی عوامل موثر بر دینداری جوانان است که به مواردی چون عوامل اجتماعی واقتصادی، عوامل فرهنگی و عوامل سیاسی اشاره می شود. از آنجا که پدیده دین و دینداری یک مقوله چند بعدی است،به ابعاد دینداری و میزان علاقه مندی جوانان به هر یک از ابعاد پنج گانه دینداری با توجه به مدل گلاک و استارک و باالهام از سنجه های دینداری دکتر شجاعی زند نیز اشاره می شود. چارچوب نظری و مدل تحلیلی با استفاده از نظریاتتظریه پردازانی همچون ماکس وبر، هربرت مید، تالکوت پارسونز و با تاکید بر نظریه شناخت پیتر برگر ارائه خواهد شد.این پژوهش به روش پیمایشی انجام میشود و با تکنیک پرسشنامه که دارای اعتبار صوری و اعتبار سازهای و اعتماد)آلفای کرونباخ بالای ۰۲ درصد( است، به گردآوری اطلاعات اقدام شد. جامعه آماری تحقیق، شامل کلیه جوانان ۰۲ تا۰۲ ساله شهر کرمان است که از بین آنها به دلیل نامحدود بودن جامعه، ۰۲ نفر با استفاده از فرمول کوکران و با بهرهگیریمورد بررسی قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشانگر spss از روش تصادفی و استنباطی، و نیز با استفاده از نرم افزاراین هستند که عوامل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی با گرایش دینی جوانان رابطه معنی داری دارد و در بررسی ابعاددینداری نیز مشخص شد که گرایش دینی جوانان در بعد مناسکی به خصوص مناسک فردی در بالاترین حد قرار داردو بعد اعتقادی، بعد عاطفی، بعد پیامدی، و دانش دینی بعد از آن قرار دارند. نتایج حاصل از داده ها نشان می دهد کهگرایش دینی جوانان در بعد اعتقادی، مناسکی و عاطفی و پیامدی درصد قابل ملاحظهای ) بالاتر از ۰۲ درصد( را نشانمی دهد .این مطلب تاییدی است بر این نکته که در جوامع کنونی، مدرنیته، منافاتی با دینداری ندارد.کلیدواژه ها
دینداری، مدیریت عوامل اجتماعی، گرایش جوانان، شهر کرمان ، ماکس وبراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.