تاثیر الحاق نواحی منفصل شهری بر بافت کالبدی روستاهای اطراف(مطالعه موردی : ناحیه توس مشهد)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
- کد COI اختصاصی: CAUICNF09_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 133
نویسندگان
کارشناس نوسازی و تحول سازمانی، شهرداری مشهد
کارشناس کنترل پروژه شهرداری مشهد
کارشناس برنامه ریزی و بودجه، شهرداری مشهد
چکیده
در طی چند دهه گذشته فرآیند گسترش شهرها با ترکیب روستاهای اطراف آن شروع شده است. مناطق روستایی حومهشهر در واقع به دلیل اینکه به عنوان بخشی از روستا در نظر گرفته نمی شوند، با مشکلات عدیده ای مواجه هستند. از طرفینیز فرآیند الحاق این روستا به شهر تبعات مثبت و منفی زیادی داشته است، به طوری که بسیاری از بررسی های محققانحاکی از این است که الحاق روستا به شهر به جهت ایجاد فرصت های شغلی بهتر و همچنین بهبود در عملکرد اجتماعی آنتاثیرات مثبت زیادی خواهد داشت. این گونه الحاقات فرآیندهای شهرنشینی را تسهیل و ادغام تدریجی مهاجران روستاییدر جامعه شهری را کاهش می دهد، اما از طرفی عدم کنترل و نظارت پایین نهادهای دولتی در رسیدگی به روستاهایالحاق شده، نابرابری، محرومیت اجتماعی و تفکیک مکانی را در محدوده های الحاق شده در برداشته است که در این بیننقش دولت در کاهش اثرات منفی و نمود بیشتر اثرات مثبت مهم تلقی می شود. شهر مشهد به عنوان دومین کلانشهرایران، با گسترش سریع کالبدی در سه دهه اخیر مواجه بوده است، به گونه ای که روستاهای اطراف به همسایگان جدید اینکلانشهر تبدیل شده و در حریم مشهد قرار گرفته و مدیریت این منطقه کلانشهری را با چالش های جدی مواجه نموده اند.این پژوهش با هدف بررسی تاثیر الحاق نواحی منفصل شهری بر بافات کالبادی روستاهای اطراف و به روش توصیفی -تحلیلی انجام شده است. نتایج تحقی بیانگر آن است که الحاق هسته های جمعیتی روستایی به شهرها سبب تغییر درسبک زندگی روستاییان شده و به تبع آن موجب تغییرات گسترده در بافت کالبدی هسته ها می گرددکلیدواژه ها
منفصل شهری، بافت، کالبد، روستا، توس، مشهدمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.