نقش ذیحسابان در ارتقای اثربخشی نظارت مالی سازمان های دولتی در نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی توسعه و آینده نگری در صنایع با رویکرد فرایندهای داخلی
- کد COI اختصاصی: DFICONF01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 150
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده علوم مالی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
در نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، عمدتا تمرکز بر نظارت بر خروجی ها است. تحقیق حاضر به منظور بررسی و تبیین چگونگی و نحوه اجرای نظارت مالی ذیحساب در این نظام و همچنین شناسایی خلاهای قانونی و ساختاری که در این زمینه وجود دارد، انجام شده است. این تحقیق به دنبال شناسایی چالش های موجود است تا زمینه ارتقای اثربخشی نظارت مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی در سطح دستگاه های اجرایی کشور از طریق ذیحسابان فراهم شود. جامعه آماری این تحقیق شامل ذیحسابان دستگاه های اجرایی کشور، مقامات مجاز تشخیص دستگاه های اجرایی، مدیران ستادی و استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی، حسابرسان دیوان محاسبات کشور و بازرسان سازمان بازرسی کل کشور است. قلمرو این تحقیق شامل تمامی دستگاه های اجرایی مشمول ماده ۲۱۹ قانون برنامه پنجم توسعه کشور است که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند. نتایج آزمون های آماری نیز در خصوص چهار شاخص (شامل ساختار قوانین و مقررات، نظارت مالی و مدیریت دولتی) نشان می دهد که با اجرای نظام بودجه ریزی جدید، باید متناسب با آن، تغییرات لازم در نقش ذیحسابان دستگاه های اجرایی نیز اعمال شود.کلیدواژه ها
نقش ذیحسابان، نظارت مالی، سازمان های دولتی، بودجه ریزی مبتنی بر عملکردمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های مدیریت دانش پروژه با استفاده از تکنیک DANP(مطالعه موردی: شرکت معدنی و صنعتی گل گهر)
- بررسی و تحلیل عوامل موثر بر رشد اقتصادی با رویکرد اقتصادسنجی
- رتبه بندی معیارهای مدیریت ساخت و ساز در محیط های پویا و پیچیدهبا رویکرد AHP
- شناسایی چالش های مدیریت ساخت آپارتمان های مسکونیبا رویکرد تحلیل مضامین
- بررسی نقش مدیریت زنجیره تامین در مدیریت پروژه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.