طراحی مدل تعالی تولید پاکتر با استفاده از ترکیب رویکردهای کیفی فراترکیب و نظریه ی برخاسته از داده ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF09_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید جعفری تیتکانلو

دکتری مدیریت دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام

چکیده

امروزه مدل های مختلفی جهت بهبود عملکرد محیط زیستی سازمان ها ارائه می شود که در بین آنها مدل تولید پاکتر از استقبال قابل توجهی برخوردار است. با این وجود، انتقاد جدی پژوهشگران نسبت به مدل تولید پاک تر به نگاه تک بعدی آن به فرایند تولید مربوط می شود. ازآنجا که مدل های تعالی به ابعاد مختلف عملکردی توجه می نماید، این پژوهش درصدد است مدل تعالی تولید پاک تر را ارائه نماید. در این راستا از دو رویکرد فراترکیب و نظریه ی برخاسته از داده ها که از مدل های پژوهش کیفی به شمار می روند به صورت ترکیبی استفاده شده است. برای این منظور مقاله های مرتبط با مفهوم تولید پاک تر استخراج گردید؛ و پالایش های لازم بر اساس رویکرد فراترکیب در بین ۷۰۶۲ مقاله استخراج شده انجام شد. به این ترتیب ۷۲ مقاله باقی ماند؛ و در پایان، این مقاله ها با استفاده از رویکرد نظریه ی برخاسته از داده ها مورد تحلیل قرار گرفتند. در مدل تعالی حاصل، شرایط علی، مقوله های اثرگذار و همچنین پیامدهای تولید پاک تر بیان شده است. به این صورت که مواردی مانند قوانین و استانداردها از علل اهتمام سازمان های به تولید پاک تر می باشد؛ و برای استقرار آن در سازمان نیز راهبردهایی از جمله طراحی محصول آموزش را باید به کاربست. در این راستا عواملی مانند دولت، مدیر و کارکنان نقش آفرینی می کنند؛ و برآیند این تاثیرات میزان دستیابی به پیامدهای زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی تولید پاکتر را تعیین می نماید. در مدل حاصل علاوه بر توجه به فرایند تولید، ابعاد گسترده دیگری نیز مطرح شده است که در اجرای مفهوم تولید پاک تر در سازمان اثرگذار هستند؛ و درواقع این مدل نگاهی بسیار جامع تر به تولید پاک تر ارائه نموده است.

کلیدواژه ها

مدل تولید پاکتر، عملکرد زیست محیطی، مدل تعالی، فراترکیب، نظریه ی برخاسته از داده ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.