بررسی عوامل موثر بر تهنشینی ذرات جامد باطله مدار فرآوری کائولن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی چالش های محیط زیست: صنعت و معدن سبز
  • کد COI اختصاصی: NCECM02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن زمزمی

کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

جواد وظیفه مهربانی

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

میثم ناصری

دانشجوی دکتری مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

چکیده

فرآیندهای جداسازی و غنی سازی بیشتر مواد معدنی در محیط های آبی انجام می شود و جداسازی مناسب و بازیابی آب از پسماندهای کارخانه های فرآیندی تاثیرات قابل توجهی بر مصرف آب، اقتصاد فرآیند و ملاحظات زیست محیطی دارد. در این مطالعه، اهمیت مدیریت منابع آب و کاهش مصرف آب در فرآیندهای جداسازی مواد معدنی برای توسعه پایدار از منظر زیست محیطی برجسته شده است. پارامترهای مختلفی که بر تهنشینی ذرات و جداسازی در محیط های آبی تاثیر می گذارند، از جمله ویژگی های ذرات، توزیع اندازه، مساحت سطح خاص، چگالی، دمای پالپ، و خصوصیات پالپ مانند غلظت جامدات، pH، پتانسیل زتا. استراتژی های متعددی برای تهنشینی ذرات کوارتز پیشنهاد شده است، از جمله استفاده از مواد فعال ساز و فلوکولانت های مختلف. فرآیندهای انعقاد/لخته سازی برای تصفیه باطله های صنعتی کلوئیدی به دلیل راندمان بالا، مقرون به صرفه بودن، کارایی انرژی، سادگی، و سازگاری استفاده می شوند. درصد جامدات به طور قابل توجهی بر حرکت مکانیکی ذرات تاثیر می گذارد، با افزایش درصد جامد، میزان ته نشینی کاهش می یابد. اسیدیته یا قلیایی بودن یک محلول می تواند منجر به جداسازی جامد از مایع از طریق روش های مختلف، مانند تولید ذرات جامد کلوئیدی در شرایط شدید pH، افزایش دما، هم زدن مکانیکی، و افزایش فشار شود. این مطالعه به عوامل مهم موثر بر ته نشین شدن ذرات سیلیس پرداخته و بینش های ارزشمندی را در مورد فرآیندهای پیچیده درگیر در جداسازی جامد-مایع در مدارهای فرآوری کائولن ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

تهنشینی، باطله، مدار فراوری، کائولن، سیلیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.