الگوهای بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری الکترونیکی با تاکید ابزارها و نرم افزارها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF03_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دلارام درویش پور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه یزد، یزد. ایران

حسین حسنی

استادیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه یزد، یزد، ایران.

چکیده

ظهور شبکه های ارتباطی گسترده از قبیل اینترنت ، در کنار ابزار و امکانات آموزشی پیشرفته ، باعث تحول در روشهای آموزشی شده و این امکان را فراهم کرده است تا بتوان طیف وسیعی از فراگیران را در نقاط مختلف و از فواصل دور و نزدیک تحت پوشش شبکه آموزشی درآورد و با روشهایی متفاوت از انواع سنتی ، بدون نیاز به شرکت در کلاسهای حضوری ، آموزشهای علمی و تخصصی را به مرحله اجرا درآورد. این روش آموزشی نوین که از آن به »آموزش الکترونیکی « یاد می شود، به عنوان پیشرفته ترین روش آموزشی در دنیای امروز مطرح است . مطالعه حاضر در سال ۱۴۰۳ با هدف بررسی الگوهای بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری الکترونیکی (الگوهای پذیرش فناوری دیویس ، TSM، مدارس هوشمند، مدیریت یادگیری سیار، P۳، یادگیری جمعی ) و معرفی ابزارها و نرمافزارهای پرکاربرد UBUMonitor)، اسکای روم، گوگل درایو، زوم و نرم ازفزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی ) صورت گرفته است . روش این مقاله از نوع مروری و کتابخانه ای است . در تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در پایگاه دادههای معتبر ازجمله Magiran, Noormags, Scientific Information Database, Science Direct, Google Scholar و مطالعات کتابخانه ای در کتب و مقالات علمی منتشره، استفاده شده است . طبق یافته های این پژوهش ، آموزش الکترونیکی با بهرهگیری از فناوری های نوظهور تعاملات گستردهای را به صورت همزمان و غیرهمزمان جهت دسترسی به اطلاعات وسیع و نیز برقراری انواع ارتباط فراهم می سازد. بنابراین ، اساتید، معلمان و دست اندرکاران آموزش در محیط های الکترونیکی برای دستیابی به آموزش و یادگیری موثر باید به انواع، اشکال و ابزارهای متنوع برقراری ارتباط و تعامل دوسویه عناصر آموزش با همدیگر آشنایی داشته باشند و با انتخاب و کاربست الگوها و ابزار مناسب برقراری تعامل در موقعیت های مختلف آموزشی ، به هدف غایی آموزش که همانا یادگیری موثر است ، دست یابند.

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیکی ، الگوهای طراحی ، محیط یادگیری هوشمند، نرم افزارهای هوشمند.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.