اعتباریابی مقیاس خستگی شغلی در بین آموزگاران دوره ابتدایی شهرستان ایذه۱
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشمند
- کد COI اختصاصی: FINCONF03_173
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 178
نویسندگان
گروه مدیریت آموزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
گروه آموزش ابتدایی، واحد امیدیه، دانشگاه آزاد اسلامی، امیدیه، ایران.
گروه علوم تربیتی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
چکیده
بی تردید نیروی کار کارآمد و پرتوان، نقش تعیین کنندهای در دست یابی کشورها به برتری در زمینه های مختلف اقتصادی و اجتماعی دارد و آموزگاران مهم ترین نقش در پرورش نیروی کاری آینده یک کشور، یعن ی دانش آموزان را دارند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف اعتباریابی مقیاس خستگی شغلی در بین آموزگاران دوره ابتدایی شهرستان ایذه در سال تحصیلی ۰۲-۱۴۰۱ انجام شد. روش پژوهش با تکیه بر روشهای روانسنجی (تحلیل عاملی ) و ابزار مورد استفاده مقیاس محقق ساخته خستگی شغلی (۱۴۰۲ ) بوده است . جامعه آماری آموزگاران دوره ابتدایی شهرستان ایذه در سال تحصیلی ۰۲-۱۴۰۱ و نمونه آماری ۲۲۰ نفر از آنان بوده که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل دادهها در بررسی ساختار عاملی ، تحلیل عاملی تا ییدی و در بررسی اعتبار، ضریب آلفای کرونباخ بوده است . یافته ها نشان داد ساختار نهایی ابزار در قالب ۴۵ گویه با پوشش ۴ عامل آموزشی -روانی ، روانشناختی ، رفتاری -سازمانی و مدیریتی -سازمانی به ترتیب دارای ضریب آلفای کرونباخ به میزان ۸۶/۰، ۸۷/۰، ۸۲/۰ و ۸۸/۰ و ضریب ۹۳/۰ برای کل مقیاس بوده است . این ساختار بدست آمد ه، در تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول از شاخص ها ی برازندگی CFI)، GFI، RFI، NFI، (IFI مطلوبی برخوردار بوده است . بنابراین با توجه به تایید روایی و اعتبار ابزار تدوین شده؛ می توان از آن به منظور ارزیابی سطح خستگی شغلی آموزگاران دوره ابتدایی استفاده نمود.کلیدواژه ها
آموزگاران دوره ابتدایی ، اعتباریابی ، خستگی شغلی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.